Green Card almak zorlaşacak!

ABD Yüksek Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın Green Card alımını zorlaştıran kararını onayladı. Green Card'a başvuru yapan kişiler "ABD devletine yük olup olmayacağı konusunda" değerlendirilecek.

DÜNYA 28.01.2020, 01:18 28.01.2020, 01:35
Green Card almak zorlaşacak!

ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump yönetimi tarafından alınan "ABD yardımlarına bağımlı olacağına kanaat getirilen kişilerin Green Card başvurusunun reddedilmesi" kararına onay verdi.

Karar, ABD Yüksek Mahkemesi üyeleri tarafından yapılan oylama sonucu 4'e karşılık 5 oyla kabul edildi.

ABD devletine yük olup olmayacağı konusunda araştırma yapılacak

Buna göre, ABD'de yaşamak için Green Card'a başvuran kişiler hakkında, "ABD devletine yük olup olmayacağı konusunda" finansal bir değerlendirme yapılacak.

Daha önce ABD'den sağlık, kira ve gıda yardımı alan ya da ilerde alacağı tahmin edilen kişilere Green Card verilmeyecek.

Başvuran kişilerin nasıl bir finansal değerlendirilmeye tabi tutulacağıyla ilgili ayrıntı verilmedi.

Liyakat esaslı göçmenlik sistemi

Daha önce de Green Card uygulamasını hedef alan ve "liyakat esaslı göçmenlik sistemi" getirdiklerini söyleyen Trump, kişilerin yetenek ve eğitimlerini esas alan bu sistem sayesinde ABD’ye suçlu ve yasa dışı işlere karışmış insanların gelişinin engelleneceğini iddia etmişti.

Trump, ülkeye gelen göçmenlerin yüzde 66’sının akraba ilişkileri üzerinden rastgele seçimle geldiğini, yüzde 22’sinin ise çekilişle Green Card aldığını söylemişti.

Trump, ABD’ye Green Card ile gelen göçmenlerin büyük çoğunluğunun düşük vasıflı işçilerden meydana geldiğini dile getirmişti.

Yorumlar (0)