GPS yüzünden birbirlerine girdiler

İsrail hava sahasında küresel konumlama sisteminde (GPS) meydana gelen aksaklıklar, Tel Aviv ile Moskova arasında krize yol açtı.

DÜNYA 27.06.2019, 12:56
GPS yüzünden birbirlerine girdiler

İsrail hava sahasında küresel konumlama sisteminde (GPS) aksaklık yaşanması, Tel Aviv ile Moskova arasında krize neden oldu. 

İsrail Hava Meydanları İşletmesi, yaklaşık 3 hafta boyunca İsrail hava sahasında GPS'lerde aksaklık meydana geldiğine dair açıklamada bulundu. 

Açıklamada, GPS'lerdeki sorunun herhangi bir kazaya veya güvenlik olayına yol açmadığı kaydedildi. 

Times of Israel gazetesine konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkili, GPS'lerdeki aksaklığa yol açan müdahalenin Suriye topraklarından yapıldığını ileri sürdü.

İsrail ordu radyosunun haberinde, başkent Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı çevresinde uçan uçakların GPS'lerinde meydana gelen aksaklığın, Suriye'deki Hımeymim Hava Üssü'ndeki uydu sinyallerini kesen bir 'jammer'dan kaynaklandığı iddia edildi. 

"Bunların hepsi yalan haber"

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoly Viktorov, İsrail ordu radyosuna açıklamalarda bulundu. İddiaları kabul etmeyen Viktorov, "Bunların hepsi yalan haber. Bu haberleri ciddiye bile alamayız." dedi.

İsrail basını, GPS'lerde yaşanan aksaklığın nedeninin ortaya çıkarıldığını ve sorunun giderildiğini bildirdi. 

Yorumlar (0)