Gözaltı için gelen 8 polisi öldürüp kaçtı

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde bir zanlıyı gözaltına almaya giden polis ekipleri pusuya düşürüldü. 8 polis pusu altında hayatını kaybetti, 4 polis yaralandı.

DÜNYA 03.07.2020, 13:11
Gözaltı için gelen 8 polisi öldürüp kaçtı

NDTV kanalının son dakika bilgisi olarak geçtiği habere göre, basına açıklama yapan Uttar Pradeş eyaleti Sözcüsü Awanish Awasthi, görevli polislerin, içlerinde cinayetin de bulunduğu çok sayıda suçtan aranan Vikas Dubey'i yakalamak için sabah saatlerinde Kanpur bölgesinde bir köye operasyon düzenlemek üzere yola çıktıklarını bildirdi.

Vikas Dubey ve arkadaşlarının ekskavatörlerle yolu kapattığını belirten Uttar Pradeş eyaleti Sözcüsü Awanish Awasthi, Vikas Dubey'in adamlarının çatıların üzerinden polislerin bulunduğu araçlara ateş açtıklarını açıkladı.

Vikas Dubey’i yakalamak için bölgeye giden polis ekiplerinde görevli 8 polisin düşürüldükleri pusuda hayatını kaybettiğini söyleyen Uttar Pradeş eyaleti Sözcüsü Awanish Awasthi, 4 polisin ise pusuda yaralandığını kaydetti.

Uttar Pradeş eyaleti Sözcüsü Awanish Awasthi, pusuya düşen polis ekiplerinin yardım istemesi üzerine bölgeye desteğe giden güvenlik güçlerinin 2 suçluyu etkisiz duruma getirdiği, 2 zanlının da yakalandığını bildirdi.

Uttar Pradeş eyaleti Sözcüsü Awanish Awasthi, Vikas Dubey ile yakın arkadaşları ve yardımcılarının olay yerinden kaçtığı bilgisini paylaştı.

Diğer taraftan Vikas Dubey’in cinayet, soygun ve adam kaçırma başta olmak üzere çeşitli suçlardan 60 suç dosyasının bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)