Görülmemiş olay: 140 yerde yangın çıktı!

Avustralya'nın kırsal alanlarında çıkan "eşi görülmemiş sayıda" yangın nedeniyle insanlar mahsur kaldı. 140 yerde başlayan yangınla boğuşan binlerce Avustralya itfaiye erine 70 uçak havadan destek veriyor.

DÜNYA 08.11.2019, 14:44
Görülmemiş olay: 140 yerde yangın çıktı!

Avustralya'nın New South Wales eyaletinde kırsal alanlarda "eşi görülmemiş sayıda" notuyla, 85 noktada birden yangın çıktığı duyuruldu.

Avustralya basınının gündeminde şu sıralar New South Wales'in kırsalında 15'i acil durum seviyesinde olmak üzere 85 yangın ve evlerinde mahsur kalan binlerce insan var.

Yangınların büyük bölümünün, eyaletin kuzeyi ve kuzey sahil şeridi boyunca çıktığı, sert rüzgar ve 35 derece hava sıcaklığının, alevleri büyüttüğü ve kontrolden tamamen çıkardığı vurgulandı.

New South Wales Eyaleti Kırsal İtfaiye Hizmeti Şefi Shane Fitzsimmons, daha önce 6 ila 8 acil durum seviyesinde yangına şahit olduğunu, böyle bir durumun eşine benzerine rastlanmadığının altını çizerek, "Karşı karşıya olduğumuz koşullar çok tehlikeli, değişken ve dinamik." diyerek olayın boyutunu gözler önüne serdi.

70 uçak ve binden fazla itfaiyeci görevlendirildi

Yangın nedeniyle mahsur kalanların kurtarılması için 70 uçak ve binden fazla itfaiyeci yangın bölgesinde görevlendirildi. 

New South Wales Eyaleti Kırsal İtfaiye Hizmeti Şefi Shane Fitzsimmons, hâlâ yangın bölgesinde bulunan insanlardan yangından korunacak emniyetli bir yer aramalarını istedi.

55 yangın da Queensland eyaleti çıktı

Bu arada Queensland eyaletinin kırsalında 55 yangınla mücadele edildiği açıklandı. 

Yorumlar (0)