Göçmenlerden DNA örneği toplanacak!

ABD'de Donald Trump yönetiminin yasa dışı göçmenlerden ve sığınmacılardan DNA örnekleri toplamayı planladığı ve söz konusu uygulamanın bugün başlayacağı kaydedildi. 

DÜNYA 21.10.2019, 17:47
Göçmenlerden DNA örneği toplanacak!

ABD'de Donald Trump yönetimi, göçmen yetkilileri tarafından gözaltına alınan sığınmacılardan ve diğer göçmenlerden DNA örnekleri toplamaya başlayacak.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, toplanan DNA örneklerinin FBI'a ait veri tabanına dâhil edileceği ve suçluların aranması amacıyla kullanılacağı ifade edildi. 

Bakanlık tarafından bugün uygulanmaya başlaması beklenen yeni uygulamayla birlikte resmî sınır noktasından geçiş yapan ve geçici olarak gözaltında tutulan tüm göçmenlerden DNA örneği alınacak.

Kimler muaf tutulacak?

Associated Press'e açıklamada bulunan hükümet kaynakları, ABD'de yasaya uygun şekilde oturum izni alan, ABD'ye yasal olarak giriş yapan kişilerin ve 14 yaşın altındaki çocukların uygulamadan muaf tutulacağını aktardı.

Uygulamayla birlikte ABD hükümeti, yüz binlerce göçmenin biyometrik kaydını veri tabanında tutacak.

Washington yönetimi, yeni uygulamayla yasa dışı göçmenlerin ve sığınmacıların işlediği suç dosyalarını kolayca çözebilmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)