Göçmenler, felaketi bu kez karada yaşadı: 8 ölü, 170 yaralı

Denizde batan tekneleri, alabora olan botları ile neredeyse her gün bir felaketi yaşayan göçmenler, bu kez de gözaltında tutuldukları merkezde yangın çıkması sonucu yanarak feci şekilde can verdiler.

DÜNYA 08.03.2021, 09:43 08.03.2021, 18:35
Göçmenler, felaketi bu kez  karada yaşadı: 8 ölü, 170 yaralı

Dünyanın dört bir yanında yurtlarını terk ederek daha iyi bir yaşama kavuşma ümidiyle denizaşırı ülkelere gitmek için yola çıkıp birçoğunun tekne facialarında hayatını kaybettiği son dönemlerde felaket, göçmeleri bu kez Yemen’de gözaltında tutuldukları merkezde yakaladı.

Yemen’de göçmenlerin tutulduğu gözaltı merkezinde yangın çıkması nedeniyle 8 kişi öldü, 170 kişi ise yangından yaralı olarak kurtuldu.

“Ölü sayısı açıklanandan daha fazla”

Orta Doğu ve Kuzey Afrika Uluslararası Göç Örgütü Bölge Direktörü Carmela Godeau, Yemen'in başkenti Sana'da bir gözaltı merkezinde yangın çıkması sonucu hayatını kaybedenlerin 8 kişi olarak açıklanmasını inandırıcı bulmadığını söyledi. 

Bahsedilen rakamdan daha fazla insanın yaşamını yitirmiş olabileceğini öngördüğünü kaydeden Carmela Godeau, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaralılara acil olarak müdahale edildiğini belirterek yangının nedeninin henüz bilinmediğini aktardı.
 

Yorumlar (0)