Göçmen planına mahkemeden engel!

Donald Trump yönetiminin, yasa dışı göçmenlerin "göçmen mahkemelerinde dinlenmeden sınır dışı edilmesi" planına Washington'daki bir federal mahkemeden ret geldi.

DÜNYA 29.09.2019, 16:02 29.09.2019, 16:18
Göçmen planına mahkemeden engel!

ABD'de Trump yönetiminin, göçmenlerin hakim karşısına çıkarılmadan daha hızlı sınır dışı edilmesine imkan veren girişimi Washington'daki bir federal hakim tarafından engellendi. 

"Federal yasa ihlal edildi"

Temmuz ayında açıklanan düzenlemeyle Trump yönetiminin büyük federal kural değişiklikleri için gerekli resmi bildirimde bulunmadığı belirtilen mahkeme kararında, "doğru karar alma prosedürlerinin takip edilmediği" ve "federal yasayı ihlal edildiği" ifade edildi. 

Göçmenler daha hızlı sınır dışı edilebilecekti!

Bu girişimle birlikte, yasa dışı göçmenler daha hızlı şekilde sınır dışı edilebilecekti. Mahkeme kararı, Beyaz Saray tarafından tepkiyle karşılandı.

Beyaz Saray'dan tepki!

Beyaz Saray'dan gelen açıklamada, "Bir kez daha, tek bir bölge yargıcı ülke çapında federal hukukun uygulanmasını askıya aldı. Trump yönetimi iki buçuk yıldır Kongre tarafından kabul edilen göçmen yasalarını düzeltmek için uğraşıyor ve yanlış yönlendirilen alt mahkemeler, ülkeye çok büyük maliyetleri olması pahasına, yasaların uygulanmasını engelliyor." denildi.

Yorumlar (0)