Göç krizi büyüyor! İngiliz ordusu Polonya sınırına asker gönderdi

Polonya sınırında meydana gelen göç krizi sonrası İngiliz Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir grup mühendisin, Polonya’nın Belarus sınırını güçlendirmesi için görevlendirildiği kaydedildi.

DÜNYA 13.11.2021, 01:10 13.11.2021, 01:15
Göç krizi büyüyor! İngiliz ordusu Polonya sınırına asker gönderdi

Polonya ve Belarus arasındaki sınırda toplanan göçmenlerin sayısı her gün artış gösterince ülkeler de tedbirlere yöneldi.

İngiliz Silahlı Kuvvetleri personelinin oluşturduğu küçük bir ekibin, mühendislik desteği dahilinde Polonya’nın Belarus sınırını güçlendirmesi maksadıyla görevlendirildiği kaydedildi.

İngiliz Silahlı Kuvvetleri’ne ait personeller görev yapıyor

İngiltere Savunma Bakanlığı Basın Ofisi, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, “İngiliz Silahlı Kuvvetleri personelinden oluşan küçük bir ekibin Belarus sınırında süren durumu ele almak maksadıyla nasıl bir mühendislik desteği sağlayabileceğimizi araştırmak üzere Polonya hükümetiyle yapılmış olan bir anlaşma sonrasında görevlendirildi.” dedi.

Açıklamanın devamında Polonya ve İngiltere’nin uzun süren tarihi bir dostluğa sahip NATO müttefiki iki ülke olduğunun altı çizildi.

10 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi

Avrupa Birliği, Belarus yönetimi Irak gibi ülkelerden elen sığınmacıları Avrupa Birliği ülkeleri Letonya, Litvanya ve Polonya sınırlarına göndererek, “düzensiz göçü araç olarak kullanmak ve Birliği bu şekilde istikrarsızlaştırmaya çalışmakla” suçluyor.

İki ülkenin arasında sıkışan sığınmacıların soğuk hava koşulları ve yetersiz beslenme sebebiyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği son 2 ayda, bu sebeplerden dolayı yaklaşık olarak 10 kişinin yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)