'Gizemli hastalık' can almaya devam ediyor!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve SARS ile yüzde 80 benzerlik taşıyan "gizemli hastalık" nedeniyle ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

DÜNYA 22.01.2020, 20:37
'Gizemli hastalık' can almaya devam ediyor!

Çin'de Vuhan kentinde aralık ayında ortaya çıkan virüsün, şimdiye değin tespit edildiği kişi sayısının 444'e ulaştığı belirtildi.

Yetkililer, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 17'ye yükseldiğini aktardı.

Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı en son 9 olarak açıklanmıştı. Henüz aşısı veya ilacı bulunmayan "nCoV"un salgına dönüşmesi halkta endişeyi artırıyor.

Yolculara seyahat yasağı 

Diğer taraftan Tayvan, yeni koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan'dan ülkeye seyahatleri yasaklamıştı. 

Seyahat yasağının, Vuhan'dan bireysel ve grup seyahatlerini kapsadığı, iş ve tatil seyahatleri için de geçerli olduğu kaydedilmişti.

Virüs, diğer ülkelere de sıçradı

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli hastalığın" görüldüğünü duyurmuştu.

Hong Kong, Tayvan, Güney Kore, Japonya, Tayland, Avustralya ve ABD'de de virüsün bulaştığı belirlenen kişiler tedavi altına alınmıştı.

Hastalığın belirtileri

Ortaya çıktığı yer nedeniyle "Vuhan virüsü" ismi verilen yeni koronavirüs, solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.

NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkıyor.

Yorumlar (0)