Gine açıklarında Nijeryalı korsanlar Türk gemisini rehin aldı

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında 'M/V Mozart' adlı bir Türk gemisi, silahlı korsanlarca rehin alındı. İlk tespitlere göre, mürettebattan 1 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise kaçırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geminin kaptanı ile telefonla görüştü.

DÜNYA 23.01.2021, 22:15 24.01.2021, 14:13
Gine açıklarında Nijeryalı korsanlar Türk gemisini rehin aldı

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında, Sao Tome’nin 100 deniz mili kuzeybatısında bulunan 'M/V Mozart' adlı bir Türk gemisi, Nijeryalı korsanlar tarafından rehin alındı. 

Nijerya’nın Lagos şehrinden Güney Afrika'nın Cape Town şehrine gitmek üzere yola çıkan kargo gemisinin, 19 mürettebatı bulunduğu öğrenildi. 

İlk tespitlere göre, 'Boden' adlı Türk firmasına ait geminin mürettebatından 15 kişinin zorla alıkonulduğu öğrenildi. 

4. Kaptan Furkan Yaren, radar dışında tüm iletişim kablolarının söküldüğünü ve korsanlar tarafından kendisine verilen rotayı takip ettiklerini bildirdi. Kaptan Yaren, 2. mühendis Farman Ismayılov’un ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Nijeryalı korsanların pazarlık etmek için haber beklediği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Erdoğan, geminin kaptanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya açıklarında korsanlar tarafından hedef alınan geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile iki defa telefon görüşmesi yaptı.

Geminin, saldırıdan sağ kurtulan 3 personeli ile birlikte Gabon’a doğru yola çıktığı bilgisini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, süreci yakından izlediğini ve kaçırılan gemi çalışanlarının kurtarılması ile ilgili tüm yetkililere talimat verdiğini ifade etti.

Yorumlar (0)