"Gerekirse vuracağız!"

Yeni yılın ilk gününde İran'dan korkutan çıkış geldi. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın açık tehdidine karşı "Gerekirse vuracağız" cevabını verdi.

DÜNYA 01.01.2020, 13:48 01.01.2020, 17:56
"Gerekirse vuracağız!"

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir Amerikan vatandaşının kaçırılmasının ardından Washington yönetimi, Suriye'de 2 ve Irak'ta 3 hedef olmak üzere toplam 5 hedefi vurmuştu. ABD güçlerinin vurduğu hedefler, Tahran yönetimine yakınlığıyla bilinen Irak Hizbullah'ına aitti.

ABD'nin hava saldırılarında en az 25 kişi ölmüş, 51 kişi de yaralanmıştı.

Protestocular ABD Büyükelçiliğine girmişti

ABD'nin hava operasyonunun ardından Irak'ın başkenti Bağdat'ta Haşdi Şabi taraftarları ayaklanmış ve öfke bir anda yükselmişti. İran destekli Haşdi Şabi'ye ait milisler ve halk, ABD'nın Bağdat Büyükelçiliğini basarak binayı ateşe verdi.

Trump: Bu bir uyarı değil, tehdit!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Amerika'nın Bağdat Büyükelçiliğine yapılan saldırıdan İran'ı sorumlu tutarak, "İran, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nde herhangi bir kayıp durumunda ağır bir bedel ödeyecek. Bu bir uyarı değil, bir tehdit. Yeni Yılınız Kutlu Olsun!" dedi.

Hamaney'den Trump'a cevap!

ABD Başkanı Donald Trump'a cevap, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın tweetini alıntılayarak son dakika bir mesaj paylaşan Ayetullah Ali Hamaney, şu ifadeleri kullandı:

"Bu adam (Donald Trump) 'Bağdat'taki olaylar yüzünden İran'ı sorumlu olarak görüyoruz' diye tweet attı ve 'İran'a yanıt vereceğiz' dedi. Birincisi: Hiçbir şey yapamazsın... İkincisi: Eğer mantıklı olsaydınız -ki değilsiniz- Afganistan ve Irak'ta işlediğiniz savaş suçlarından dolayı milletlerin sizden nefret ettiğini anlardınız."

Hamaney: Gerekirse vuracağız

Bu mesajının ardından hızını alamayarak bir tweet daha atan Ayetullah Ali Hamaney, mesajlarını şu şekilde sürdürdü:

"İslam Cumhuriyeti meydan okumaya ve savaşmaya karar verirse, bunu kesinlikle yapacaktır. Savaşlardan yana değiliz fakat İran ulusunun çıkarlarını, haysiyetini ve görkemini şiddetle savunuyoruz. Eğer birisi bunu tehdit ederse, tereddüt etmeden onlarla yüzleşeceğiz ve onları vuracağız."

Yorumlar (0)