'Gerçek Tarzan' hayatını kaybetti

Vietnam’da 40 senedir ormanlarda yaşayan 'Gerçek Tarzan' Ho Van Lang, modern yaşama geri döndükten 8 sene sonra kansere yenik düşerek yaşamını yitirdi.

DÜNYA 13.09.2021, 22:38
'Gerçek Tarzan' hayatını kaybetti

Vietnam ile ABD arasındaki savaş esnasında ailesinin yarısını yitirmesinin ardından doğaya kaçarak 41 sene ormanlarda yaşam süren Ho Van Lang, 2013'te modern hayata dönmüştü. Tra Bong bölgesi olarak da bilinen bir ormanda 41 sene boyunca babasıyla beraber yaşayan Lang, 8 sene evvel bölgedeki bir köye yerleşmişti. Lang, modern hayata tekrar döndükten sonra kansere yenik düşerek yaşamını yitirdi.

Ölümünü modern hayata bağladı

Lang'ın arkadaşı Alvaro Cerezo, arkadaşının ölümüne modern hayatın beraberinde getirdiği alkol tüketimi ve işlenmiş gıdaların yol açmış olabileceğini dile getirdi. Lang'ın modern yaşamdan hoşlanmadığını ve böyle büyük bir değişikliği kaldıramayacağından endişe duyduğunu belirten Cerezo, "Gittiğine çok üzüldüm fakat ölüm onun için bir kurtuluş oldu. Çünkü son dönemlerde acı çektiğini biliyordum. O çok güzel bir insandı, onu asla unutmayacağım." ifadelerini kullandı.

"Büyüleyici bir insandı"

Cerezo, Lang ile modern yaşamdan uzaklaşmak ve ıssız bir adada tamamen tek başına birkaç gün veyahut birkaç hafta geçirmek isteyenlere yardım eden bir kuruluş olan Docastaway ile gerçekleştirdiği çalışma sayesinde tanıştığını kaydetti. Cerezo, arkadaşı Lang hakkında, "Tanıdığım en büyüleyici insandı ve aynı zamanda son derece sempatik bir kişilikti. Ormanda beraber vakit geçirirken yapabilmem saatler sürecek olan hemen her şeyi saniyeler içinde yapabiliyordu. Süper insan yeteneklerine sahip küçük bir çocuktu." dedi.

Babasıyla birlikte hayatta kalmayı başarmıştı

Görgü tanıkları, uzun seneler boyunca ormandan mısır ekerek ve meyve toplayarak yaşayan, vahşi doğada hayatta kalmayı başaran Lang ve babası Thanh'ın ağaç kabuğundan ibaret giysiler giydiklerini ve yerden yaklaşık olarak 5 metre yüksekte bulunan ahşap bir kulübede yaşadıklarını söylemişti. Ardından bölge sakinlerince fark edilen baba ve oğlu, yetkililere haber verilmesinin akabinde normal yaşama geri döndürülmüştü. Baba Thanh’ın sağlığı 2013 yılında bozulmaya başlamış, 4 sene evvel de vefat etmişti.

Yorumlar (0)