George Floyd'un katilinin kefalet ücreti belli oldu

Amerika Birleşik Devletleri'ni cehenneme dönmesine neden olan George Floyd'un katili polis memuru Derek Chauvin yargılanmaya başlandı. Videokonferans ile hakim karşısına çıkan Derek Chauvin için mahkeme kefalet ücretlerini açıkladı.

DÜNYA 09.06.2020, 08:54
George Floyd'un katilinin kefalet ücreti belli oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde 46 yaşındaki siyahi insan George Floyd'u gözaltına alırken boynuna diziyle 8 dakika 46 saniye bastırarak "Nefes alamıyorum" iniltilerine rağmen boğarak öldüren ırkçı beyaz polis Derek Chauvin, videokonferans marifetiyle hakim karşısına çıktı. "İkinci dereceden cinayet" suçlamasıyla, turuncu tulumla hakim karşısına çıkan 44 yaşındaki ırkçı eski polis memuru Derek Chauvin, Hennepin İlçesi Hakimi Jeannice M. Reading’in sorularına 11 dakikalık duruşma boyunca hiçbir cevap vermedi.

Duruşma 29 Haziran'a ertelendi

Hennepin İlçesi Hakimi Jeannice M. Reading, faşist eski polis memuru Derek Chauvin'in yargılanmasına 29 Haziran'da devam edilmesi kararı aldı.

Amerikalı siyahi George Floyd'un ölümü sırasında faşist polis memuru Derek Chauvin'in yanında bulunan ve cinayeti izleyen diğer polis memurları da suç ortaklığı ve yardım suçlamalarından tutuklanmıştı. Her birine 750 bin dolarlık kefalet koyan mahkeme, 3 polisin duruşmasını da yine 29 Haziran'a erteledi. Mahkeme Derek Chauvin için de kefalet ücretlerini belirledi. Mahkeme, Derek Chauvin'in şartlı salıverilmesi durumunda 1 milyon, şartsız salıverilmesi durumunda ise 1 milyon 250 bin dolar kefalet ücreti ödemesine hükmetti.

Polisler Hennepin County Bölgesi hapisahanesinde tutuluyor.

George Floyd yarın defnedilecek

George Floyd için yarın özel merasim yapılacak ve memleketi Houston’daki Memorial Gardens Mezarlığı'nda, annesi Larcenia Floyd'un yanına defnedilecek. 

George Floyd'un yarın Houston'da yapılacak cenaze törenine katılmayı çok istediğini belirten Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden, ancak güvenlik nedeniyle bunu gerçekleştiremeyeceğini duyururken bugün ailesine taziye ziyaretinde bulunacağı bildirildi.

Yorumlar (0)