George Clooney’den anlamlı destek: George Floyd’un avukatına yardım etti!

Amerikalı ünlü Hollywood oyuncusu George Clooney’den anlamlı bir destek geldiği ortaya çıktı. Clooney’in, bir polis tarafından öldürülen siyahi vatandaş George Floyd’un davası için tavsiyelerde bulunduğu belirtildi. İddiayı, George Floyd’un davasının avukatı olan Benjamin Crump açıkladı. 

DÜNYA 12.04.2021, 17:16 13.04.2021, 13:00
George Clooney’den anlamlı destek: George Floyd’un avukatına yardım etti!

Hatırlanacağı üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota eyaletinde siyahi bir vatandaş, bir polis memuru tarafından boğularak öldürülmüştü. Siyahi vatandaş George Floyd, polis memuru Derek Chauvin tarafından ensesine bastırılan dizi yüzünden boğulmuş ve hayatını kaybetmişti. Polis memurunun davası sürerken, bir çok yerde eylemler yapılmış ve “Black Lives Matter” sloganları dünya çapında atılmıştı.

Clooney, dava için tavsiyelerde bulundu

Ailenin açmış olduğu davayla beraber yılın davası haline gelen George Floyd’un davasında, yeni bir gelişme yaşandı. Ülke basınına açıklama yapan avukat Benjamin Crump, Amerikalı ünlü Hollywood aktörü George Clooney'den bir mail aldığını açıkladı. Clooney’in dava hakkında tavsiyelerde bulunduğunu belirten Crump, öncelikle savunma tarafının uyuşturucu nedeniyle ölümü öne sürmesi konusunda Clooney’in öneride bulunduğunu belirtti. Clooney’in, bu iddiayla ortaya çıkmaları olması durumunda, polis memurunun mahkeme salonunda yere yatmak için gönüllü olmasını ve birisinin de memurun boynuna, 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle bastırmasını talep etmelerini istediğini belirtti. Hatırlanacağı gibi, George Floyd’un aşırı doz uyuşturucudan da ölmüş olabileceği konuşulmuştu. 

Bilindiği üzere sosyal adalet konularıyla yakından ilgilenen Clooney, avukat Crump'la daha önceki davalarda da konuşmuştu. Ayrıca Crump’ın mail iddiasıyla ilgili, Clooney'nin bir temsilcisi de böyle bir şeyin gerçek olduğunu doğruladı. Dava sırasında uzmanların, bir insanın en fazla 30 saniyeden 90 saniyeye kadar oksijensiz kalabileceği görüşünü belirteceğini söyleyen Crump, Floyd’un 429 saniyeden fazla oksijensiz kaldığını söyledi. Crump, davanın lehlerine gelişmesi durumunda Amerika’da yeni bir emsalin olabileceğini de belirtti. 

Yorumlar (0)