Gemideki 2 kişi daha Covid-19'dan öldü

Japonya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle karantinaya alınan “Diamond Princess" yolcu gemisindeki 2 yolcu yaşamını yitirdi.

DÜNYA 20.02.2020, 07:58
Gemideki 2 kişi daha Covid-19'dan öldü

Japon haber ajansı Kyodo’nun son dakika olarak geçtiği habere göre, 500’den fazla kişide yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiği “Diamond Princess" gemisinde yolcu olan 80 yaşlarındaki bir kadın ve bir erkek hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren yolcuların kimliklerine ilişkin detaylı bilgi paylaşılmazken, söz konusu virüsten Japonya’da ölenlerin sayısı bu iki ölümle birlikte 3’e yükseldi.

Japonya'da il olarak Kanagawa bölgesinde, 80'li yaşlardaki bir kadın, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yol açtığı zatürre sebebiyle geçen hafta yaşamını yitirmişti.

Başkent Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'nda 4 Şubat'ta karantinaya alınan ve "Diamond Princess" adlı yolcu gemisinde, dün test sonuçları negatif çıkan yolcuların tahliyesi başlamıştı. "Diamond Princess" adlı yolcu gemisinde 3 bin 500'den fazla kişinin bulunduğu belirtilmişti.

İlk olarak 12 Aralık 2019'da Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde tespit edilen yeni tip koronavirüsün (Covid-19), kısa sürede diğer şehir, eyalet ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) "acil durum" ilan etmişti. 

Yorumlar (0)