Geçit törenine balistik füzeyle saldırı!

Yemen'in Aden kentinde bulunan El-Cela Karargahı'na askeri geçit töreni sırasında balistik füze ve drone'larla çifte saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre en az 32 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 01.08.2019, 11:31 01.08.2019, 12:33
Geçit törenine balistik füzeyle saldırı!

Yemen'in Aden kentinde bulunan El-Cela Karargahı'na askeri geçit töreni sırasında balistik füze ve drone'lar ile çifte saldırı gerçekleştirildi.

En az 32 kişi yaşamını yitirdi

Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre en az 32 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırıyı Husiler üstlendi

İran destekli Husiler, askeri geçit törenine gerçekleştirilen saldırıyı üstlendi. 

Yemen iç savaşının tarafı olan Husiler, zaman zaman Suudi Arabistan'a da saldırılar gerçekleştiriyor.

Yemen makamlarından henüz saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Yemen'de ne oluyor?

Yemen'deki Husiler, son zamanlarda genellikle orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanında insansız hava araçlarını da kullanarak, ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Yemen'de uzun süredir siyasi istikrarsızlık yaşanıyor. İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında tırmanan gerilim nedeniyle çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de Mart 2015'ten beri Husilere karşı hükümete destek amacıyla hava operasyonları gerçekleştiriyor ve sivillerin toplu ölümüne neden oluyor.

Yorumlar (0)