Gazze’nin en büyük camisini Osmanlı motifleri süslüyor

İsrail işgalindeki Gazze Şeridi’nin en büyük camisi Büyük Ömer Camii’ni Osmanlı motifleri süslüyor. Filistinliler bu camiye yalnızca namaz kılmak için değil Osmanlı eserlerini görmek amacıyla da geliyor.

DÜNYA 17.01.2021, 18:15 18.01.2021, 10:43
Gazze’nin en büyük camisini Osmanlı motifleri süslüyor

Filistin’in işgal altındaki Gazze Şeridi’nin en büyük camisi olan Büyük Ömer Camii’nde tarihi Osmanlı motifleri yer alıyor.

İsrail işgali altında bulunan Gazze Şeridi’nin merkezi olan şehirde Büyük Ömer Camii, Osmanlı mimarisi ve motiflerinin özelliklerini taşıyor. Gazze’nin en büyük ve eski camisi olarak tanınan Büyük Ömer Camii’nin Filistinliler için büyük bir önemi bulunuyor. Filistinliler camiye yalnızca namazlarını kılmak amacıyla değil Osmanlı eserlerini görmek için de geliyor.

Mescid-i Aksa'dan sonra bölgedeki en büyük cami

Camiye ilişkin bilgiler veren tur rehberi Tarık Haniye, “Yaklaşık olarak 300 sene önce Osmanlı Gazze’de yer alan Büyük Ömer Camii’ni inşa ederek, bu bin 800 metrekarelik alana caminin abdesthane ve kütüphanesini eklemiş. Gazze Şeridi, arkeolojik ve tarihi açıdan büyük bir önem taşımaktadır. Gazze Şeridi’nde bulunan en büyük camidir. Büyük Ömer Camii, Mescid-i Aksa’nın ardından bölgede bulunan ikinci en büyük cami olmasıyla da bilinmektedir.” şeklinde konuştu.

Osmanlı döneminde camiye katılan alanlardan bir başkasının da Kur’an öğrenme kursları olduğunu ifade eden Haniye, caminin kapı ve mihrabının, Osmanlı motiflerinin bugüne dek korunduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)