Gazzeli sanatçıların Covid-19 mücadelesi

Gazzeli sanatçılar, koronavirüsle mücadele için tıbbi maskeleri eğlenceli çizimler yaparak renklendiriyor.

DÜNYA 26.03.2020, 13:36
Gazzeli sanatçıların Covid-19 mücadelesi

İsrail ablukası nedeniyle sıradan zamanlarda bile ilaç sıkıntısı yaşayan, yayılım hızı ve öldürücü etkisiyle dünyayı felç eden koronavirüsün gündemde olduğu günlerde ise çok ciddi problemler yaşayan Gazzelilere moral vermek için Gazzeli sanatçılar kolları sıvadı. 

Gazzeli genç sanatçılar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede maske kullanmanın önemini vurgulamak, farkındalık oluşturmak ve moral vermek için tıbbi maskeleri renklendirdiler.

Gazze'de bir atölyede bir araya gelen 3 genç sanatçı, fırça ve boyalarıyla Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadeleye manevi destek veriyor.

Tıbbi maskelere çocuklar için komik, yetişkinler için sevgi, özgürlük veya koronavirüs temalı çizimler yapan sanatçılar, bu tıbbi maskeleri talep edenlere ücretsiz olarak veriyor.

Sanatçılar sosyal medyadan paylaştıkları rengarenk maskelerin Gazze Şeridi'nin dört bir yanından ilgi gördüğünü ifade ediyor.

23 yaşındaki Filistinli sanatçı Dargam Karika Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, başlangıçta Gazze Şeridi'ndeki insanların maske kullanımına önem vermediklerini gördüklerini ve farkındalık oluşturmak için maskeleri boyamaya karar verdiklerini söyledi.

Aynı zamanda Filistinliler için salgın döneminde moral olabileceğini de düşündüklerini söyleyen Filistinli sanatçı Dargam Karika, halktan güzel tepkiler aldıklarını da belirtti.

22 yaşındaki Filistinli sanatçı Tamir Dib de "Biz yıllardır ekip olarak fırçalarımız ve boyalarımızla çalışıyoruz. Bugün de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede maske kullanımını yaygınlaştırmak için bir araya geldik." diye konuştu.

Toplumun maske kullanımını önemsemediğini, kısıtlı imkânların da maske alımını ve tedarikini zorlaştırdığını belirten Tamir Dib, maskenin önemine dikkati çekmek için böyle bir fikir geliştirdiklerini, maske kullanımının kimilerinin düşündüğü gibi utanılacak bir şey olmadığını aksine toplumun sağlığını korumak için önemli olduğunu vurguladı. 

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhim, bugün işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında toplam vaka sayısının 86’ya yükseldiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)