Gazze enkazı içinde doğum günü kutlaması 

İsrail’in Gazze saldırısından geriye kalan evlerinin enkazında bir aile, 13 yaşındaki oğlu için doğum günü kutlaması yaptı. Tarih boyunca unutulmayacak fotoğraflar ortaya çıktı. 

DÜNYA 26.05.2021, 15:27 27.05.2021, 14:50
Gazze enkazı içinde doğum günü kutlaması 

İsrail’in Gazze saldırısından geriye kalan enkazdan yeni bir şehir kurulmaya çalışıyor. 21 Mayıs’ta varılan ateşkesin ardından enkaz toplama ve normale dönme çalışmaları sürüyor.



Saldırılar sırasında evleri yıkılan bir aile, normale dönme ve yaşanılan acı dolu günleri unutma amacıyla 13 yaşındaki oğulları Mahmud’a enkaz arasında doğum günü kutlaması organize etti.



Sabbin ailesi, balonlar, pasta ve doğum günü süsleri aldı ve Mahmud’un arkadaşlarını davet ederek çocuklara mutlu anlar yaşattı.



“Dik duracağız, kutlamalarımızı yapacağız” 

Enkaz içinden çıkardıkları briketler ile masa yapan ve pastayı da üzerine koyan baba Raid Sabbih: “İsrail’in sebep olduğu ve mutluluğumuza gölge düşürdüğü saldırılara karşı oğlumun doğum gününü kutladık. Hüzünlüyüz fakat bu kutlamalarımız devam edecek. Doğum günü de kutlayacağız bayram da. Bu kutlamayı yaparken amacımız, ne olursa olsun oğlumuzun dik durmasını sağlamak.”  

Yorumlar (0)