Gazze'de can kaybı 65'e yükseldi

İsrail’in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli sayısı 65’e, yaralananların sayısı ise 365’e ulaştı. Ölenlerin arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor.

DÜNYA 12.05.2021, 22:20 13.05.2021, 16:07
Gazze'de can kaybı 65'e yükseldi

İsrail’in Gazze’yi hedef alan hava saldırıları devam ediyor. Savaş uçakları, sabah erken saatlerden itibaren Gazze’deki Filistinli gruplara ait güvenlik merkezleri ve polis karakollarına şiddetli saldırılar gerçekleştirdi.

Çok katlı binalar hedef alınıyor

İsrail savaş uçakları tarafından birkaç dakika içinde bırakılan onlarca bombayla Gazze Şeridi’nin kuzeyi, güneyi ve orta bölümlerinde çok sayıda nokta ateş altına alındı. Gazze’nin merkezinde sivillerin ikamet ettiği ve basına ait ofislerin bulunduğu çok katlı bina da bombalandı.

Gazzeli gruplar, İsrail’in hava saldırılarına füze atarak karşılık veriyor. Füzelerin tamamına yakını İsrail’in ‘Demir Kubbe’ ismi verilen hava savunma sistemi tarafından bertaraf edilse de bazı füzeler şehirlere isabet ediyor.

İsrail'e 1050 füze atıldı

İsrail ordusu tarafından bugün gerçekleştirilen açıklamada, şu ana dek 1050’den fazla füze atıldığını duyuruldu.

Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin Kassam Tugayları, çok katlı binayı vurmasına karşılık olarak İsrail’in Askalan, Sderot ve Netivot şehirlerine 130 roketle hava saldırısı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

Basın mensuplarına bilgi veren bir yetkili ise İsrail’de 6 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

İsrail sürekli olarak Gazze’deki silahlı grupları hedef aldığını belirtse de bölgeden çok sayıda sivil can kaybı haberleri alınıyor. 













Yorumlar (0)