Gazze'de can kaybı 53'e yükseldi

İsrail ordusunun işgali altındaki Gazze Şeridi'nde dün akşamdan beri gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 53'e yükselirken, 300'den fazla kişi ise yaralandı. İsrail ise Gazze Şeridi'nden atılan roketler sebebi ile 2 İsraillinin öldüğünü, 7 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

DÜNYA 11.05.2021, 18:48 12.05.2021, 17:16
Gazze'de can kaybı 53'e yükseldi

İsrail kolluk kuvvetlerinin ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarda bir kısmı çocuk 53 Filistinli yaşamını yitirdi. 

Can kaybı artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, dünden beri İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerini hedef alan saldırıları neticesinde ölü ve yaralı sayısının yükseldiği belirtilirken, saldırılar neticesinde bir kısmı çocuk ve bir kadın olmak üzere 53 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, yaralı sayısının ise 300'ü aştığı bildirildi. 

İsrail güvenlik güçleri ise Gazze'ye yönelik saldırılarında yaklaşık olarak 150 bölgeyi hedef aldı.

İsrail'den operasyon

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, Gazze'den ülkemizin güneyine atılan roketler sebebi ile Askalan kentinde 2 İsrailli kadının yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Aşdod ve Askalan kentlerinde ise 7 kişi ise yaralandı.

Hamas, İsrail güvenlik güçlerinin Doğu Kudüs'te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa'dan çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar müddet vermişti.

İsrail güvenlik güçlerinin Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'dan çekilmemesinin akabinde Filistinli direniş grupları İsrail'i hedef alan çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bu durum üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni hedef alan ve 'Surların Muhafızı' ismi verilen askeri operasyon başlatıldığını açıklamıştı.



Sivillerin sokakları vuruluyor

İsrail'in savaş uçakları, Gazzeli sivillerin yaşadığı merkez eyaletindeki sokakları hedef alıyor. Gece saatlerinde 9 katlı bir binaya yapılan saldırıda büyük oranda hasar oluşurken 2 kişi de hayatını kaybetti

Saldırının şiddetinden dolayı 9 katlı binanın çevresindeki yerleşim yerleri de zarar gördü. Sivillerin yaşadığı caddeye yapılan saldırıda onlarca kişi ise yaralandı. Binaların enkazında kurtarma çalışmaları başladı.



İş yerleri de hasar gördü

İsrail'in saldırılarında hasar alan yerler yalnızca konutlar değildi. Pek çok iş yeri de kullanılamaz hale geldi. el-Cela Caddesi üzerindeki bombardımanda en çok hasar gören iş yeri ise basın ofisi oldu.



Elektrikler kesildi

Saldırının ardından sokaklarda elektrik kesintileri yaşandı.



Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili son dakika açıklaması yaptı

Gazze'de bulunan Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü, İsrail'in Filistinlilere saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan sok dakika açıklamasına göre 53 kişi kişi vefat ederken 320 kişi ise yaralandı.










 

Yorumlar (0)