Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

İsrail'in 5 Ağustos tarihinden beri saldırı düzenlediği Gazze'de yaşamını yitirenlerin sayısının 24'e yükseldiği açıklandı.

DÜNYA 07.08.2022, 01:11
Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 24 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Yaralı sayısının 203 olduğu paylaşıldı fakat durumlarına dair herhangi bir detay verilmedi.

Filistin medyasında yer alan haberler doğrultusunda, Gazze Şeridi'nin Cebaliye bölgesinde meydana gelen bir patlama neticesinde minimum dört çocuğun can verdiği aktarıldı.

İsrail ordusu: Bölgede operasyon yürütmüyoruz

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee ise kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, İslami Cihad tarafından atıldığını öne sürdüğü bir roketin Gazze sınırları içerisinde bir noktaya düştüğü görüntülere yer verdi. Adraee, bahse konu görüntülerin Cebaliye bölgesinde kayda alındığını iddia etti. 

İsrail ordusu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Cebaliye'de meydana gelen olaylara dair bir inceleme başlattığını fakat bölgede herhangi bir operasyon yürütmediğini öne sürdü.

Filistinli gruplardan ise olaya dair henüz bir açıklama yapılmış değil. 

Ne olmuştu?

İsrail ordusu 5 Ağustos tarihinde, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde İslami Cihad Hareketi'ne ait olan hedeflere saldırı başlatmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan daha evvel gerçekleştirilen açıklamada, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 15 Filistinlinin can verdiği, 125 sivilin ise yaralandığı bildirilmişti.













Yorumlar (0)