Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

İsrail birliklerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yaptığı son saldırıda üç Filistinlinin daha vefat etmesiyle birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı 21'e çıktı.

DÜNYA 10.05.2023, 23:43
Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail birliklerinin bugün (10 Mayıs) Gazze Şeridi'nin kuzeyine yaptığı saldırıların bilançosuna dair açıklamada bulundu.

Bahse konu açıklamada, bugünkü İsrail saldırısında önce iki, daha sonra üç Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği kaydedildi.

İsrail'in dünden beri Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda can verenlerin sayısının 21'e, yaralananların sayısının ise 64'e çıktığı belirtildi.

İsrail'in dün Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırılarda vefat edenlerin arasında İslami Cihad Hareketi'nin askeri kadrolarından üç kişinin olduğu duyurulmuştu. 

İsrail birlikleri, Gazze'de bazı bölgeleri bugün tekrar vurmuştu. Bu durum üzerine Gazze'den de İsrail tarafına roketler atılmıştı.



Mısır: Taraflar arasında ateşkes sağlandı

Mısır devlet televizyonunda yer alan habere göre, Gazze'de Filistin ile İsrailli gruplar arasında ateşkese varıldı.

Bu arada, İsrail ile Filistinli gruplardan ise an itibarıyla ateşkese dair açıklamada bulunulmadı. 

İsrail Ordu Sözcülüğü ise ateşkese dair soruya 'yorumda bulunmayacakları' cevabını verdi.

Filistin ve İsrail basınında, gün içinde BM (Birleşmiş Milletler), Katar ve Mısır'ın, taraflar arasında ateşkese varılması için arabuluculuk yaptığı haberlerine yer verilmişti.

İsrail birlikleri, gece saatleri itibarıyla sükunetin hakim olduğu Gazze'de bazı noktaları bugün tekrar vurmuştu.



"Hamas'ı hedef almıyoruz"

İsrail Ordu Sözcülüğü tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, İsrail birliklerine ait saldırı helikopterleri ile savaş uçakları Gazze Şeridi'nde salı gecesi İslami Cihad'a ait 53 farklı noktada 104 farklı hedefi vurdu.

Orduya ait savaş uçakları ve helikopterlerin Gazze'nin ayrı bölgelerinde İslami Cihad'a ait hedefleri vurmayı sürdürdüğü paylaşıldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ordunun 'Hamas'ı değil İslami Cihad'ı hedef aldığını' kaydederek, "Roketleri fırlatanlar İslami Cihad. Eğer ki diğerleri de çatışmaya dahil olursa onlara da karşılığını veririz." diye konuştu.

Taraflar arasındaki ateşkes görüşmelerine dair haberleri yorumlayan Hagari, 'ateşkes olduğu resmen açıklanana değin İslami Cihad hedeflerine saldırıların süreceğini' dile getirdi. 



Netanyahu: Askeri operasyon devam ediyor

Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail birliklerinin Gazze'ye düzenlediği saldırıları ve Filistinli direniş gruplarının roketlerle karşılık vermesi üzerine millete sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

'Bir askeri operasyonun ortasında' olduklarını ifade eden Netanyahu, İsrail birliklerinin Gazze'ye 'şiddetli şekilde' saldırmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

İslami Cihad hedeflerini hedef aldıklarını vurgulayan Netanyahu, askeri operasyonun sona ermediğini, İsraillileri bilgilendirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

İsrail Başbakanı, Filistin ve İsrailli gruplar arasında sürdüğü aktarılan ateşkes görüşmelerine dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

Yorumlar (0)