"Gazetenin etkinliğinde ölen genç" davasında 8 tutuklama kararı!

Bangladeş'te mahkeme, yerel bir gazetenin editörü, editör yardımcısı ve diğer 8 kişi hakkında, gazetenin etkinliğinde bir gencin "ihmal sebebiyle" hayatını kaybetmesi nedeniyle tutuklama kararı çıkarılmasına hükmetti.

DÜNYA 17.01.2020, 12:35
"Gazetenin etkinliğinde ölen genç" davasında 8 tutuklama kararı!

Ülkede Bengalce yayın yapan "Prothom Alo" gazetesinin gençlik dergisinin yıl dönümü nedeniyle 1 Kasım 2019'da yapılan etkinlikte 14 yaşındaki Naimul Abrar Rahat, sahnenin arkasındaki kabloya dokunması üzerine elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Organizatörler, etkinlik için gerekli önlemleri almamakla suçladı, gencin yakındaki sağlık merkezine değil uzaktaki bir hastaneye götürüldüğü aktarıldı.

Gencin ölümüne ilişkin davada olayı inceleyen müfettişin sunduğu raporu değerlendiren başkent Dakka'daki mahkeme, gencin ölümünün ihmalden kaynaklandığını bildirdi. Mahkeme, editör Matiur Rahman, editör yardımcısı Anisul Hoque ve diğer 8 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarılmasını kararlaştırdı. 

Mahkeme yetkilileri, karar sonrası tutuklama emriyle ilgili nüshaların farklı polis karakollarına yollandığını belirtti.

Yorumlar (0)