Garip bir olay: Woolpit'in Yeşil Çocukları

12. yüzyılda İngiltere'de yaşanan garip bir vaka duyanları korkutmuş, olayın esrarı yıllarca çözülmemişti. İşte Woolpit'in yeşil çocukları...

DÜNYA 08.05.2019, 18:33 09.05.2019, 08:02
Garip bir olay: Woolpit'in Yeşil Çocukları

12. yüzyılda İngiltere’de ve 19. yüzyılda İspanya’da yaşanan garip olaylar uzun süre tartışılmış ve içinden çıkılamamıştı.

Kral Stephen’ın hüküm sürdüğü 1100’lü yıllarda İngiltere’de küçük bir kasaba olan Woolpit yakınlarında açlıktan ölmek üzere olan biri kız biri erkek iki küçük bulunur. Fakat çocukları farklı kılan bir şey vardır. İki çocuğun rengi de yeşildir!

O zamanın batıl inanışlarının da etkisiyle köylü bu garip çocuklardan korkar ve onları kasabaya götürür. Kasabadaki yargıç olan Sir Richard de Calne’nin evine götürülen iki çocukla bir türlü iletişim kurulamaz zira ikisi de İngilizce bilmemektedir.

Sadece yeşil bakla yediler

Bu garip olayı kayda geçiren Rahip William, çocukların yemek yemediklerini yazar. Kayıtlara göre çocuklar hiçbir şeye dokunmaz ancak gördükleri yeşil baklaların içini açarak onları yemeye koyulurlar. Sadece yeşil bakla yediklerini gören kasaba halkı ise onlara daha çok bakla getirir. Çocuklar baklaların içini açarak iştahla yer. Bundan sonra da başka bir şeye dokunmadılar.

Olayları yazıya döken rahip, oldukça tedirgin görünen erkek çocuğun bir süre sonra öldüğünü kayda geçirir. Kız çocuk ise zamanla İngilizce öğrenmiştir. Hatta çocuğu bile olan kızın rengi de zamanla normale dönmüştür. İlerleyen zamanlarda kasabaya geliş hikayeleri sorulduğunda kız çocuğu garip cevaplar vermişti.

Aziz Martin'in Ülkesi

Kızın anlattığı hikayeye göre; güneşin hiç parlamadığı bir yerden geliyorlardı. Yaşadıkları yer tamamen yeşildi ve ışık, alacakaranlıktaymış gibi parlıyordu. Babaları çobanlık yaparken yüksek bir ses duyduklarını söyleyen kız, sesin ardından bir boşluğa düştüklerini belirtti. Babalarını bulamadıklarını anlatan kız, sığırları mağaraya götürdüklerini anlattı. Burada duydukları bir çan sesini takip ederek de mağazadan dışarı çıkmışlar. Olayı kağıda aktaran rahip William, çocukların yaşadıkları yerden ‘Aziz Martin’in Ülkesi’ diye bahseder.

Aynı olay İspanya'da mı yaşandı?

Buna benzer bir olayın 1883 yılında İspanya’nın Banjos kasabasında yaşandığı anlatılır. Anlatılanlara göre, aynı şekilde yeşil renge sahip bir kız ve bir erkek çocuğu bir mağaranın girişinde bulunmuştur. İspanyolca bilmedikleri için iletişim kurmakta zorlandılar. Aynı şekilde erkek çocuğu öldü. Kız ise bir süre sonra İspanyolca öğrendi. Kendilerine ne olduğu sorulunca ise, erkek kardeşiyle birlikte bir patlama sesi duyduktan sonra kendilerini bir mağaranın girişinde bulduklarını anlattı. İkinci olay, İngiltere’de yaşanan olaydan esinlenilerek uydurulmuş olabilir çünkü tamamen benzer şekilde meydana geliyorlar.

Olayların açıklaması ne?

Peki bu olayların açıklaması ne olabilirdi? Yıllarca birçok açıklama getirilen bu olayların nedeninin arsenik zehirlenmesi olması ise akla daha yatkın görünüyor. Çünkü hem İngiltere’nin Wool pit kasabasında hem de İspanya’nın Banjos kasabası dolaylarında arsenik yatakları olduğu biliniyor.

Zira arsenik zehirlenmesinde derinin yeşile dönmesi, akli dengenin yitirilmesi ve halüsinasyon gibi belirtiler görülüyor. Olayın bilimsel açıklamasının büyük ihtimalle bu seçenek olduğu üzerinde duruluyor. Ancak halen daha kesin bir açıklaması yok!

Yorumlar (1)
31 2 yıl önce
Arsenik zehirlenmesi akla yatkın ama ya konuştukları değişik dil ne olucak üstelik çiğ fasülye yiyorlarmış garip bence yeraltı ülkesinden geliyolar yada uzaylılar onlar