Gambiya ve İngiltere arasında “yaşlı kadın turist” gerilimi!

Ülkelerine gelen İngiliz yaşlı kadın turistler ile başı dertte olan Gambiya, İngiltere’ye çağrıda bulundu. Yaşlı İngiliz kadınların cinsel birliktelik yaşamak için Gambiya’ya gelmesi ve gençleri sömürmesi iki ülke arasında diplomatik bir krize neden olmak üzere.

DÜNYA 18.08.2022, 14:16 18.08.2022, 14:21
Gambiya ve İngiltere arasında “yaşlı kadın turist” gerilimi!

İngiltere’den gelen yaşlık kadın turistlerden rahatsızlık duymaya başlayan Batı Afrika ülkesi Gambiya açıkladığı sebep ile gündeme oturdu. Yönetim, ülkeye gezmek için gelen yaşlı İngiliz kadın turistlerin ülkenin genç erkeklerinden faydalanmamasını istiyor.

İngiliz yaşlı kadınları çekiyor

Yaşanan olay, İngiliz basınında oldukça geniş bir ses getirdi. Konu ile ilgili İngiliz gazeteleri, "Batı Afrika ülkesi, son dönemlerde çekici ve genç erkek arayışında olan belirli bir yaş aralığında olan İngiliz kadınlar adına bir mıknatıs durumuna geldi." denildi.

Yaşlı kadın cenneti haline geldi

Gambiya yönetimi ise meydana gelen bu tablodan fazlasıyla huzursuzluk duyuyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Turizm Kurulu Başkanı Abubacar Camara, "Sadece bir isteğimiz var o da kaliteli turist. Buraya yalnızca cinsel ilişki kurmak geliyorlar. Kültürü ve ülkeyi görmek isteyen turistler buraya gelmeli." ifadelerini kullandı.

Camara ülkesinin “yaşlı kadın turistlerin cenneti” isminin ötesine geçmesini ve uluslararası görünüşü değiştirmek istediğini dile getirdi.

“Turistlerin tek amacı cinsel birliktelik”

"Gülümseyen Sahil" ismi ile tanınan Gambiya, 1965 yılında bağımsızlığını kazandı. 1990 senesinde ise Batı Afrika ülkesi olan Gambiya’ya uygun ödemesi olan paket turlar başlatıldı. Bu şekilde Gambiyalı erkekler hususunda hareketliliğin adımları bu şekilde atılmış oldu.

Gambiya’da bulunan bir eğlence mekanı işletmecisi İngiliz Annette Griffin, ortaya çıkan durumdan rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, "Ülkeye gelen turistlerin yoğunluğu cinsel beraberlik için buraya geliyor. Bu ülkenin çok güzel bölgeleri var. Dokuz sene öncesinde Gambiya’ya tatile gelmiştim. O günden sonra burada kaldım. Hayatımı burada sürdürüyorum." diye konuştu.

Afrikalı erkeklerin tek hayali: Avrupa

Yaşananlardan huzursuz olan Turist rehberi Kausu Samateh, "Gambiya’da yaşayan kişilerin maddi durumu kötü, bu nedenle başka bir opsiyonları bulunmuyor. Bu yüzden daha iyi bir yaşantı düşüncesiyle Avrupa hayali kuruyorlar. Orada yaşayacaklarını düşünüyorlar. Buraya gelen yaşlı kadıların onları alacağını zannediyorlar.” açıklamasında bulundu.

Görünüşü değiştirmek istiyorlar

İngiliz yerel gazeteleri ise konu ile ilgili "Gambiya, aradan geçen uzun zamanın sonrasında 'kaliteli turistler' çağırıyor." Dedi. Yayınlanan haberde ise İngiltere'den Gambiya’ya giden büyükannelere erkeklerden uzak durmaları yönünde çağrılarda bulunuldu.

Gambiya caddelerinde genç erkeklerle gezen İngiliz yaşlı kadınların görüntülerinin yaygın olduğuna değinilerek, yerlilerin oluşan bu düşünceyi değiştirmeyi umduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)