"Galli" diye dövdüler, büyük tepki çektiler!

Avrupa Birliği'nden ayrılığın ardından Birleşik Krallık'ı oluşturan ülkeler arasında ayrımcılık boy göstermeye başladı.

DÜNYA 21.02.2020, 17:07
"Galli" diye dövdüler, büyük tepki çektiler!

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık, Avrupa Birliği'nden (AB) çıkmasının ardından bölünme sinyalleri veriyor. Brexit'le birlikte milliyetçi duygularda ve sergisinde yoğun bir artış gözlemlenirken yaşanan son olay durumun vahametini tam anlamıyla ortaya koydu.

Bristol kentinde konser veren Bandicoot grubunun Galli solisti ve gitaristi Rhys Underdown, Galli olduğu için Muhafazakar Partili olduğu öğrenilen bir grup tarafından önce "İngiltere'yi terk et" çağrılarına maruz bırakıldı, ardından dövüldü.

Grup açıklama yaptı

Oxford Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenilen Underdown'un kanlar içindeki fotoğrafları, grubu tarafından sosyal medya platformlarında paylaşıldı. 18 Şubat'ta gerçekleşen olay, grup tarafından "Galli olduğunuz için dövüldüğünüzü hayal edin" yazısı ve "#Brexit" etiketi ile birlikte paylaşıldı.

Bandicoot grubunun üyeleri, Rhys Underdown'un başına gelen olayı "Adamlar Muhafazakar Partili olmakla övünüyordu ve bize ülkelerinden çekip gitmemizi söylüyorlardı. Brexit'le ilgisiz tekil bir olay olsa bile ülkenin ruh halinin üzücü bir yansıması" ifadeleriyle açıkladı ve polisle konu hakkında görüştüklerini belirtti.

UFC yıldızından destek!

Karma dövüş sanatları organizasyonu UFC'nin önde gelen isimlerinden ve Underdown gibi Galli olan Brett Johns, Underdown'un başına gelenleri gördükten sonra "Gel beni gör beni adamım, sana bedavaya kendini savunma dersleri vereyim ta ki sen mutlu ve kendine güvenli olana dek" ifadeleriyle desteğini açıkladı. Johns, mesajını "Çok yaşa Galler" anlamına gelen "Cymru am byth" ifadeleriyle tamamladı.

Grubun üyesinin başına gelenlerden sonra çok fazla destek mesajı geldi ve hayranları saldırganlara "Ortaya çıkın dövüşelim" diye seslendi. Saldırıya uğrayan Galli Rhys Underdown, "kesinlikle kendini çok iyi hissettiğini, ama etrafta çok alçak tipler dolaştığını" söyledi.

Yorumlar (0)