Gabon'da yarasa ile pangolin yasaklandı

Gabon'da yarasa ile pangolinin tüketim ve satışları, Covid-19 bulaştırdıkları gerekçesiyle yasaklandı.

DÜNYA 06.04.2020, 08:19
Gabon'da yarasa ile pangolin yasaklandı

Afrika ülkesi Gabon'da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yarasa ve pangolinin tüketim ve satışlarına yasak getirildiği duyuruldu.

Orman ve Su Bakanı Lee White, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasına yol açtıklarından şüphelenilen yarasa ve pangolin türlerinin etlerinin tüketilmesi ve satışlarının yasakladığını duyurdu.

Nesli tükenme tehlikesindeki pangolinin zaten koruma altında olduğunu ifade eden Gabon Orman ve Su Bakanı Lee White, yasağa uymayanların cezalandırılacağını dile getirdi.

Orman ve Su Bakanı Lee White, koronavirüsün yarasa ile pangolinle ilişkisinin bulunduğuna dair bilimsel çalışmalar olduğunu belirterek, "Ülkemizde Ebola salgını görüldüğü yıllarda yetkililer tarafından benzer bir karar alınarak primatların tüketimi yasaklandı." dedi.

Gabon'da mart ortasında koronavirüsün hayvanlara geçişini engellemek amacıyla doğal parklar ziyarete kapatılmış, park personeli karantinaya alınmıştı.

Afrika'nın yüzde 88'i ormanlarla kaplı ülkesi Gabon'da vahşi hayvan avı ve etinin tüketilmesi yaygın olarak rastlanıyor.

21 koronavirüs vakası görüldü

Diğer taraftan Gabon'da şu ana kadar 21 koronavirüs vakası görülürken, 1 kişi Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi.

Yeni tip koronavirüs bulaşan 1 kişi ise sağlığına kavuştu.

Yorumlar (0)