G7 öncesi protesto: 17 gözaltı, 4 yaralı

G7 Zirvesi'nin yapılacağı Fransa'nın Biarritz kenti yakınlarındaki Urrugne, protesto gösterilerine sahne oldu. Protestolarda 17 kişi gözaltına alınırken, 4 polis hafif yaralandı.

DÜNYA 24.08.2019, 08:51 24.08.2019, 08:54
G7 öncesi protesto: 17 gözaltı, 4 yaralı

Fransız basınında yer alan haberlerde, G7 Zirvesi'nin yapılacağı Biarritz kentine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Urrugne'de G7 karşıtı bir grubun yolda blokaj eylemi yaptığı ve protestocularla polis arasında çıkan çatışmalarda 17 kişinin gözaltına alındığı, 4 polisin de hafif yaralandığı kaydedildi. 

Biber gazıyla müdahale edildi

Çeşitli maddeler atan eylemcilere polis tarafından biber gazıyla müdahale edildiği bildirildi. 

Protestoya 20 bin kişinin katılması bekleniyor

G7 karşıtı grupların zirve sırasında Biarritz çevresinde birçok gösteri düzenleyeceği öğrenildi. Biarritz'e yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Hendaye'de bugün gerçekleştirilecek eyleme yaklaşık 20 bin kişinin katılacağı tahmin ediliyor. İspanya'nın Fransa sınırındaki Irun şehrinde de protesto gösterisi gerçekleştirilecek.

Yoğun güvenlik önlemleri alındı

Zirvenin yapılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Özellikle terör saldırısı ihtimaline karşı zirve boyunca 13 bin 200 polis ve jandarmanın yanı sıra 450 itfaiye eri görev başında olacak.

G7 Zirvesi, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un liderlerin onuruna vereceği akşam yemeği ile başlayacak. ABD, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, Japonya ve Kanada'nın liderlerinin bir araya geleceği zirvenin ana gündem maddesi eşitsizlikle mücadele olarak belirlendi.c

Yorumlar (0)