G7'nin İran rahatsızlığı!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Hiçbir G7 ülkesi İran'ın nükleer silaha sahip olmasını istemiyor." dedi.

DÜNYA 25.08.2019, 18:04
G7'nin İran rahatsızlığı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, G7 Zirvesi'ne ilişkin, "Hiçbir G7 ülkesi İran'ın nükleer silaha sahip olmasını istemiyor. G7 ülkeleri bölgenin istikrarına ve barışına bağlı, buna zarar veren hiçbir eylem istemiyor." ifadelerini kullandı.

Biarritz'de düzenlenen G7 Zirvesi kapsamında basın mensuplarına açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, G7 ülkelerinin liderlerinin bir araya geldiği yemekte İran'ı görüştüklerini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gazetecilerin sorusu üzerine, İran'a nükleer anlaşma konusunda mesaj iletilmesi konusunda liderler tarafından kendisine görev verilmediği ifade ederek, İran konusunda her ülkenin bazı inisiyatifler alacağını kaydetti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "İran ile ilgili görüşmede iki husus öne çıktı. Birincisi, hiçbir G7 ülkesi İran'ın nükleer silaha sahip olmasını istemiyor. İkincisi, G7 ülkeleri bölgenin istikrarına ve barışına bağlı, buna zarar veren hiçbir eylem istemiyor." ifadelerini kullandı.

G7 Zirvesi'nde yapılan oturumların ve görüşmelerin iyi geçtiğini aktaran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'da, çoğu Amerikalı olan internet devlerine uygulanan vergiye ilişkin, "ABD Başkanı Donald Trump'a söyledim. OECD'de bir çözüm bulursak, internet devlerine vergi uygulanmaz." dedi.

Amazon'daki yangın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, liderlerle Amazon'daki orman yangınlarıyla boğuşan ülkelere yardım etme konusunda hemfikir olduklarını da kaydetti.

Trump görüşmesine "harika zaman geçirdim" değerlendirmesi

Dün Trump ile yaptığı görüşmede "harika zaman geçirdiğini" ifade eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Her konu hakkında faydalı şekilde konuştuk. Doğrudan iletişim, birçok konuda mesafe katetmemizi sağlıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın hedeflerinin ne olduğunu biliyorum. Donald Trump, seçmenlerine ne dediyse onu yapan biridir. Trump'ın, Amerikan halkını, işçilerini ve ekonomisini savunması normal ve o sorumlulukların bilincinde." şeklinde konuştu.

Diğer taraftan, ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilere yaptığı açıklamada, G7 ülkelerinin liderlerinin İran'a nükleer anlaşmaya yönelik mesaj iletilmesi için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a görev verildiğini söyledi.

Fransız basınının diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberlerde, G7 ülkeleri İran'a nükleer anlaşma konusunda mesaj iletmesi için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a görev verdiği iddia edilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump, dün öğle yemeğinde bir araya gelmişti.

Fransa'da internet devlerine yüzde 3 vergi

Öte yandan, Fransa Ulusal Meclisi, Google, Apple, Facebook, Amazon gibi internet devlerinin ülkede elde ettiği gelir üzerinden vergilendirilmesini öngören yasa tasarısını geçen ay onaylamıştı. Yasaya göre internet devleri Fransa'da elde ettiği gelir üzerinden yüzde 3 oranında vergi ödeyecek.

Vergi kimlere uygulanacak?

Cirosu küresel ölçekte 750 milyon avro ve Fransa içinde de 25 milyon avro olan şirketlere yüzde 3'lük vergi sistemi uygulanacak.

Vergi yaklaşık 30 şirkete uygulanacak. Söz konusu vergiden, Fransa'nın bu yıl 400 milyon, gelecek yıl ise 650 milyon avro gelir elde etmesi öngörülüyor.

Yorumlar (0)