G-7 Zirvesi'nde İran sürprizi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, G7 Zirvesi'nin düzenlendiği Fransa'nın Biarritz kentinde sürpriz bir şekilde görüştü.

DÜNYA 26.08.2019, 08:48
G-7 Zirvesi'nde İran sürprizi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geldi.

Zarif, dün sürpriz bir şekilde G7 Zirvesi'nin yapıldığı Fransa'nın Biarritz kentine geldi. Macron, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire ile bir araya gelen Zarif, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından fotoğraf paylaştı. 

Paylaşımına "Yol zor ama denemeye değer." notunu düşen Zarif, görüşmeye Alman ve İngiliz yetkililerin de katıldığını aktardı. 

Nükleer program konusunu görüştü

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi vermedi.

İsmini açıklamayan bir Fransız yetkili, Zarif’in, G7’nin ana gündem maddelerinden olan 'İran’ın uygulamaya soktuğu nükleer program' hususunda bir dizi görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

Bakan Zarif, temasların ardından uçağıyla Fransa’dan ayrıldı.

ABD'li yetkililerle müzakerede bulunmadı

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Muhammed Cevad Zarif'in Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian'ın daveti üzerine, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin son girişimlerine ilişkin istişareleri devam ettirmek üzere kente geldiği kaydedilmişti.

Zarif'in ziyareti kapsamında ABD'li yetkililerle görüşmede ya da müzakerede bulunmayacağı bildirilmişti.

Yorumlar (0)