Fulani köyüne saldırı: 31 ölü

Denize kıyısı bulunmayan ve halkın büyük bölümünün çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Batı Afrika ülkelerinden Mali'nin orta kesiminde Fulanilere ait Ogossagou köyüne gerçekleştirilen saldırıda 31 kişi öldü.

DÜNYA 18.02.2020, 06:42
Fulani köyüne saldırı: 31 ölü

Mali Başbakanlığının sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cuma günü Mopti bölgesinde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 31 olduğu kaydedildi.

Başbakanlığın açıklamasında, Mali Silahlı Kuvvetlerinin bölgede başlattıkları operasyonların sürdüğü vurgulandı.

Öte yandan Mali basınında saldırıda aralarında 5 hamile kadının da olduğu en az 48 kişinin hayatını kaybettiği, halkın korkuyla köylerini terk ederek göç ettikleri iddia edildi.

Şiddet olayları

Batı Afrika ülkesi Mali'nin kuzey ve orta kesimlerinde 2012 yılından bu yana ayrılıkçı çatışmalar ve terör saldırıları yaşanıyor.

Ogossagou köyündeki Fulanilere, avcı Dogonlara ait kıyafetler giyen silahlı kişiler tarafından 2019 yılının 23 Mart'ında gerçekleştirilen saldırıda 160 kişi hayatını kaybetmiş, 65 kişi yaralanmış ve birçok ev de ateşe verilerek tamamen kullanılamaz hâle getirilmişti.

Haziran ayı başında Dogon ve Fulani kabileleri arasında çıkan çatışmalarda da yaklaşık 140 kişi yaşamını yitirmişti.

Fransa tarafından "Barkhane Operasyonu" adı altında Mali'de görevlendirilen 4 bin asker ve BM (Birleşmiş Milletler) öncülüğünde kurulan 15 bin kişilik barış gücü MINUSMA (Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu), şu ana kadar güvenlik tehdidini yok etmeyi başaramadı.

Yorumlar (0)