Fransızların ünlü komedyeni Türkiye’den sığınma talebinde bulunacak

Fransa'da güvenliğinden endişe duyduğu açıklanan ünlü komedyen Dieudonne M'Bala'nın Türkiye'den siyasi sığınma talebinde bulunacağı duyuruldu.

DÜNYA 22.04.2021, 12:03 23.04.2021, 10:51
Fransızların ünlü komedyeni Türkiye’den sığınma talebinde bulunacak

Ülkesinde kendini güvende hissetmediği kaydedilen 55 yaşındaki M'Bala, Nanterre kentindeki bir hâkimi Nazilere benzettiği ve hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemece para cezasına çarptırılmıştı.

Erdoğan'a siyasi sığınma talebi sunacak

İnternetteki bir videoda yer alan söylemler üzerine caza alan M’bala, söz konusu videonun montaj olduğunu iddia etse de ceza yemekten kurtulamamıştı.

Bu gelişmeler üzerine bir açıklama yapan M’bala'nın avukatı David de Stefano, ünlü komedyenin ülkesi Fransa’da 2020 yılında hak etmediği durumlar için ceza yemeyi hiçbir zaman hayal etmediğini söyledi.

Avukatı, Dieudonne’nin kendisini George Floyd’a ve benzer bir olay sonucu Fransa'da hayatını kaybeden Adama Traore’ye benzettiğini ve kendisini hiçbir hayati değeri olmayan siyahi birisi gibi düşünmeye başladığını bu nedenle de Fransa’da güvende olmadığı fikrine vardığını dile getirdi.

Avukat David de Stefano, açıklamasında ayrıca M’bala'nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan siyasi sığınma talebinde bulunacağını ifade etti.

Annesi Fransız, babası Kamerunlu olan M'Bala, göçmenlerin yaşadıkları sorunlara odaklanıp toplumsal eleştiri zemininde gösteriler hazırlıyor.

Yorumlar (0)