Fransız siyasetçi Odoul: Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenler donarak ölsün

Fransız politikacı ve eski manken Julien Odoul, Avrupa'ya geçmek için Belarus'tan Polonya'ya göç etmeye çalışanların, Avrupa'ya geçmelerindense donarak ölmelerini tercih ettiğini ifade etti. 

DÜNYA 13.11.2021, 08:44 13.11.2021, 09:07
Fransız siyasetçi Odoul: Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenler donarak ölsün

Fransa'da, Belarus-Polonya göçmen krizi ile ilgili bir TV programına açıklamalarda bulunan Odoul, öncelikle Avrupa'nın asıl görevinin Avrupalıları korumak olduğunu dile getirdi.

“Donarak ölsünler”

Programda yaptığı açıklamada, "Bu sınırı açmamalıyız, pek çoğu potansiyel tehlikeli olan bu kişileri kesinlikle almamalıyız." sözlerini kullanan Odoul, Fransız gazeteci Truchot'un "Dikenli tellerin arkasında donarak ölmelerine müsaade mi edelim?" şeklindeki sorusuna ise "Evet tabii ki, kesinlikle evet" yanıtını verdi.

Bu yanıta şaşıran gazetecinin, sık sık "Yani donarak onları ölüme mi terk edelim?" sorusuna Odoul, "Aksi halde Avrupa'nın göçmen istilası riskiyle karşılaşacağı” ifadeleriyle kendini savundu.

Sunucu şaşırarak bir kez daha sordu

Şaşkınlığını gizleyemeyen sunucu Truchot, yeniden Odoul'a, "(Sorumu) yanıtlayın Odoul. ‘Tabii ki onları donarak ölüme terk etmeliyiz' şeklinde mi cevap verdin?" sorusunu iletti.

Sözlerini değiştirdi

Diğer konukların da rahatsız olduğunu fark eden Odoul, bu defa sözlerini değiştirerek "Hayır, soğuktan ölmelerine müsaade etmiyoruz, fiilen onları Avrupa sınırlarının dışında bırakıyoruz." açıklamasını yaptı.

Başörtü karşıtlığı ile tanınıyordu

Fransız politikacının sözleri, ülkedeki pek çok programda da tartışma konusu haline geldi.

Aşırı sağcı Marine Le Pen'in partisi olan Ulusal Birliğin üyelerinden biri olarak bilinen Julien Odoul, 2019'ın Ekim ayında Bourgogne-Franche-Compte'deki bölge konseyine, okul gezisinde sebebiyle öğrencilerle birlikte gelen başörtülü bir annenin dışarı atılmasını talep etmişti.

Belarus-Polonya sınırında kriz

Belarus'ta çok sayıda kadın ve çocuğun da aralarında yer aldığı binlerce kişi, AB üyesi Polonya'ya girmek, oradan diğer Avrupa Birliği ülkelerine geçmek amacıyla iki ülke arasındaki sınırda beklemeye devam ediyor.

Polonya, NATO, AB ve diğer batılı devletler Belarus'u, Afrika ve Orta Doğu’dan başkent Minsk'e gelenleri bilinçli bir şekilde sınırlarına yönlendirmekle suçlamıştı.

Bu sebeple AB liderleri, Belarus'a yaptırım tehdidinde bulunurken, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ise ülkesine ilişkin herhangi bir yaptırım halinde Avrupa'ya giden gazı kesme yönünde tehditte bulunmuştu.

Yorumlar (0)