Fransız Senatörden Macron'a, “Müslümanlardan ne istiyorsunuz?” tepkisi

Fransız Senatör Esther Benbassa, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a “Müslümanlardan ne istiyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi.

DÜNYA 02.04.2021, 15:33 03.04.2021, 17:37
Fransız Senatörden Macron'a, “Müslümanlardan ne istiyorsunuz?” tepkisi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un talimatı doğrultusunda hazırlanan "İslam'ın Fransa'nın değerleriyle uyumlu olması” başlıklı ayrılıkçı yasa teklifini Fransız Senatör Esther Benbassa sert sözlerle eleştirdi.

“Müslümanların bizim gibi yaşamasına izin vermiyorsunuz”

Ülkesi Fransa’da Müslümanların normal bir şekilde hayatlarına devam edilmesine müsaade edilmediğine vurgu yapan Fransız Senatör Benbassa, Macron yönetimi için her şeyin dışlama ve eleştiri konusu olduğunu söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

Macron yönetimine daha ne zamana kadar Müslümanları dışlamaya devam edecekleri sorusunu yönelten Benbassa, sürekli farklı konular gündeme getirilerek Müslümanların ülkede yok sayılmaya çalışıldığını belirtti.

Fransa’da Müslümanlardan ayrı bir hayat sürmek istemediklerini kaydeden Benbassa, diğer insanlar gibi Müslümanlarında özgür bir biçimde yaşama haklarının olduğunu savundu.

Tasarı büyük eleştirilere neden oluyor

Macron’un isteği üzerine oluşturulan yasa tasarısı ülkede büyük tartışmalara neden olurken söz konusu tasarının mecliste ikini kez oylamaya sunulacağı bildirildi.

Fransız senatosu daha önce ülkedeki 18 yaşından küçük kız çocuklarının açık alanlarda başörtü takmalarını ve yüzme havuzlarında tesettürlü mayo giymelerini yasaklayan bir karara imza atmıştı. 

Yorumlar (0)