Fransız polisi kelepçe bıraktı!

Fransız polisi, İçişleri Bakanı Christophe Castaner'in kendileri hakkındaki ırkçılık ve şiddet suçlamalarını kabul etmeyerek, kelepçelerini yere fırlattı.

DÜNYA 24.06.2020, 12:10

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesinin ardından başlayan protestolar, farklı ülkelere de dalga dalga yayıldı. 

Özellikle polis memurları, eylemcilerin hedefi haline geldi. 

Fransız polisi, protestolar karşısında yalnız bırakıldıklarını düşünerek seslerini duyurmak için ilginç bir harekete imza attılar. 

Fransa'nın başkenti Paris'te yan yana duran polis memurları, İçişleri Bakanı Christophe Castaner'e olan tepkilerini etkili bir şekilde gösterdi.

Polis memurlarının ellerinde bulunan kelepçeleri tek tek yere fırlattıkları fark edildi. İçişleri Bakanı Castaner’in kendileri hakkındaki ırkçılık ve şiddet suçlamalarını böyle reddettikleri görüldü. 

Polis sendikasının sözcülerinden biri, Castaner'ın kendilerine destek vermesini beklediklerini ancak onun polis memurlarını yalnız bıraktığını söyledi. 

Castaner ne söylemişti?

Castaner, polis memurlarından bazılarının ırkçı hareketler sergilediklerini ve polis teşkilatı içerisinde ırkçılığa karşı asla hoşgörü gösterilmeyeceğini ifade etmişti. 

İçişleri Bakanı, polis memurlarının gözaltı esnasında başvurduğu "boğma" yönteminin kullanılmayacağını ve okullarda da öğretilmeyeceğine dair bir karar aldıklarını söylemişti.

Yorumlar (0)