Fransız gazeteciden kötü haber: Rusya’nın füze saldırısında hayatını kaybetti

Agence France-Press haber ajansı için çalışan Arman Soldin, Ukrayna’da bulunduğu sırada gerçekleşen Rus roket saldırısında hayatını kaybetti.

DÜNYA 10.05.2023, 09:25 10.05.2023, 17:55 Şeyda Gül
Fransız gazeteciden kötü haber: Rusya’nın füze saldırısında hayatını kaybetti

32 yaşındaki video koordinatörü Arman Soldin, çatışmaların aylardır devam ettiği Ukrayna’nın Bakhmut kentine 10 kilometre uzaklıktaki Chasiv Yar kasabasında Ukraynalı askerlerle birlikteydi. Geçtiğimiz pazartesi günü bölgeye düzenlenen saldırıda Fransız gazetecinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Meslektaşlarının da yanında bulunduğu saldırıda takımın geri kalanının yaralanmadığı açıklandı.

Haber ajansı AFP’den açıklama geldi

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AFP Başkanı Fabrice Fries, Soldin'in ölümünün tüm teşkilatı mahvettiğini dile getirdi. Ukrayna'daki çatışmayı takip eden gazetecilerin her gün karşılaştıkları riske değinen Fries, Fransız gazetecinin ölümünün karşılaşılan tehlikenin korkunç bir hatırlatıcısı olduğunu söyledi.

Macron’dan acısını paylaşıyoruz mesajı

Soldin'in savaşın ön saflarındaki çalışmalarına saygılarını sunduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yayımladığı mesajında "Sevdiklerinin ve meslektaşlarının acısını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Soldin, Eylül ayından beri orada yaşıyordu

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Rusya'nın işgalinin ardından Ukrayna'ya giden ilk AFP ekibinin bir parçası olan Soldin’in Eylül ayından bu yana orada yaşadığı öğrenildi.

Yorumlar (0)