Fransız basını yazdı: "Türkiye 15 yılda dünyanın başlıca SİHA üreticilerinden oldu"

Fransız Le Figaro, ülkemizin yalnızca 15 sene içerisinde dünyadaki başlıca SİHA üreticilerinden olduğunu yazdı.

DÜNYA 09.07.2021, 22:55 11.07.2021, 09:45
Fransız basını yazdı: "Türkiye 15 yılda dünyanın başlıca SİHA üreticilerinden oldu"

Fransa'daki büyük silah şirketlerinden birine ait basın yayın organı tarafından SİHA'ların konu alındığı haberde TÜRK Silahlı İnsansız Hava Araçları'na ayrı bir parantez açıldı.

"Türk dış politikasının hizmetinde bir teknoloji" adlı haberde, Libya'da 2020 senesinin ilkbaharında Hafter yanlısı güçlerle meşru hükümet arasında meydana gelen çatışmalarda STM'nin ürettiği 2 Kargu-2 intihar SİHA'sının büyük bir rol oynadığı ifade edildi.

Bunun tartışılmaz bir olgu olan "SİHA'ların Türkiye savunma endüstrisi piyasasının yükselişiyle savaş alanındaki kullanımının yaygınlaştığını" ortaya koyduğunun aktarılmış olduğu haberde, "Yalnızca 15 sene içerisinde, ülke İsrail, ABD ve Çin modelleriyle rekabet arzusu ile dünyadaki temel üreticiler arasına adını yazdırdı." denildi.

"Hem etkili hem uygun fiyatlı"

Yayımlanan haberde Bayraktar, Kargu, Anka, Alpagu, Karayel gibi Türk SİHA'ların etkili olmalarının yanında uygun fiyatlarının da olduğu ifade edildi.
Türk SİHA'larının 2016 senesinden itibaren sınır ötesindeki operasyonlarda kullanılmaya başlandığının paylaşıldığı haberde, "Gitgide daha da etkili olan TÜRK SİHA'ları yalnızca Libya'da değil, Dağlık Karabağ bölgesinde, bölgenin güç dengesinin değişmesine yardımcı oldu." denildi.

Yayımlanan haberde, Türk SİHA'larının gittikçe daha da fazla satıldığına vurgu yapılarak, Polonya, Tunus, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'ın SİHA'lardan satın aldığını ve Arnavutluk, Macaristan ve Letonya gibi ülkelerin de Türkiye'nin ürettiği SİHA'lara yoğun bir ilgisinin olduğuna dikkat çekildi.

Yorumlar (0)