Fransa’dan şok karar: 7 cami ve dernek kapatılıyor!

Fransa’dan gelen habere göre, 7 cami ve Müslüman derneğin sene sonuna kadar ‘radikal islamcılığı’ savundukları gerekçesiyle kapatılacağı açıklaması yapıldı.

DÜNYA 27.10.2021, 09:38 27.10.2021, 13:59
Fransa’dan şok karar: 7 cami ve dernek kapatılıyor!

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Allonnes kentinde faaliyet gösteren bir caminin ‘radikal islam’ savunucusu olmasından dolayı 6 aylık bir süre ile kapatılması kararından şahsen çok memnun olduğunu açıkladı.

Caminin yöneticilik konumunda bulunan kişilerin banka hesaplarının da el konularak incelemeye alındığını vurgulayan Darmanin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un göreve başladığı tarihten bugüne 13 derneğin kapatıldığını sözlerine ekledi.

Darmanin, 2021 sonuna kadar 7 cami ve derneğin daha nefret kültürünü yaydığını bu nedenle kapatılacağını ifade etti.

Fransa yakın takipte

Ülkede şu anda aktif olarak faaliyet gösteren 2 bin 500 camiden 92 tanesinin denetlemeler sonucunda 21 tanesinin kapatılma kararının onaylandığı vurgulayan bakan, ayrıca Eylül 2020 tarihinden itibaren 36 bin yabancı uyruklu kişinin kamu düzenini tehdit etmesi nedeniyle oturum izinlerinin iptal edildiği açıklamasını yaptı.

Fransa’da bugüne kadar birçok cami ve derneğin çeşitli sebeplerle feshedildiği biliniyor.

Yasa ile sürekli denetleniyor

Paris yönetimi, Ağustos ayında kabul edilen ‘ayrılıkçı’ yasasıyla Müslümanların hayatına müdahale etmesi nedeniyle sürekli olarak eleştiri oklarının hedefinde yer alıyor.

Yasa ile ele alınan başlıca konularda; cumhuriyet ilkelerine uygunluk, kamu hizmetinde tarafsız olmak, zorla evlendirme ve çok eşlilik, özel okullarının durumu, derneklerin finansal ve faaliyet anlamında denetlenebilir olması konuları yer alıyor.

Yorumlar (0)