Fransa’dan Bağımsızlık Günü’nde ABD’ye yeni Özgürlük Heykeli hediyesi…

Fransa tarafından 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde ABD’ye hediye olarak ikinci bir Özgürlük Heykeli gönderilecek.

DÜNYA 10.06.2021, 13:34
Fransa’dan Bağımsızlık Günü’nde ABD’ye yeni Özgürlük Heykeli hediyesi…

ABD’nin Birleşik Krallık’tan 1776 senesinde bağımsızlığını kazandığı gün olan ve her sene ‘Bağımsızlık Günü’ olarak kutlaması yapılan 4 Temmuz’daki kutlamalar için Amerika Birleşik Devletleri’ne Fransa tarafından ikinci bir Özgürlük Heykeli gönderilmeye hazırlanıyor.

Orijinal heykelin 16’da 1’i büyüklüğünde

ABD’de yer alan Özgürlük Heykeli’nin yaklaşık olarak 1/16’sı oranında olan bronz heykel 1-5 Temmuz tarihlerinde Ellis Adası’nda orijinal Özgürlük heykelinin karşısına dikilecek.

Bronz heykelin adı “küçük kız kardeş”. 2011 senesinden itibaren heykel Paris’te bir müzenin bahçesinde bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde ise Amerika Birleşik Devletleri’ne yolculuk yapmak için hazırlanmaya başlandı.

Küçük kız kardeş, heykelinin müzedeki bahçeden kaldırılması için pazartesi günü özel bir tören düzenlendi ve tören sonrası heykelin özel bir konteynere yüklemesi yapıldı.

2009 yılında yapıldı

450 kilogram ağırlığı olan ve 3 metrenin biraz üzerindeki uzunluğuyla heykel, ABD’de bulunan ve 1878 senesinde inşa edilen Özgürlük Heykeli’nin kopyası olarak 2009 senesinde yapıldı.

“ABD ile dostluğumuz önemli”

Konuya dair açıklama yapan CNAM Genel Müdürü Olivier Faron, “Bütün dünyadaki özgürlüğü ve ışığı simgeliyor heykel. Basit bir mesaj yollamak istiyoruz. Amerika ile dostluğumuz şu anda çok önemli. Bu dostluğumuzu savunmak ve korumak zorundayız.” dedi.

Orijinaliyle aynı tasarıma sahip

Hazırlanan replika heykel New York’taki Roma tanrıçası Libertas’ı temsil ediyor ve altındaki kaildeyle yaklaşık olarak 46 metre uzunluğundaki orijinaliyle aynı neoklasik tasarımı taşıyor.

Yorumlar (0)