Fransa’da sonbahardan itibaren Covid-19 aşısı zorunlu ve PCR testi ücretli olacak 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Covid-19 salgını hakkındaki gelişmeleri içeren açıklamalarda bulundu. Macron, sonbahar döneminden itibaren tıbbi reçete dışındaki PCR testlerinin ücretli olacağını belirtirken sağlık çalışanlarına da aşı zorunluluğu getirdi. 

DÜNYA 13.07.2021, 07:24
Fransa’da sonbahardan itibaren Covid-19 aşısı zorunlu ve PCR testi ücretli olacak 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Covid-19 salgını için alınacak yeni önlemleri ve yeni gelişmeleri, düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Delta varyantının hızlı şekilde ülkede yayıldığını belirten Macron, dördüncü dalganın artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.  



Aşı, sağlık çalışanları için zorunlu 

Dördüncü dalganın hafif seyretmeni açısından aşı önlemlerini artırdıklarını aktaran Cumhurbaşkanı, hastane, huzurevi, klinik ve engelliler için var olan kuruluşlarda çalışan hemşire, doktor ve personellerin aşı yaptırmasının zorunlu olacağını vurguladı. 15 Eylül 2021 tarihine kadar buralarda çalışan herkesin aşı yaptırmak zorunda olduğu ve yaptırmayanlar hakkında cezai işlem başlatılacağı bildirildi. Aşının herkes için zorunlu olup olmayacağı sorulduğunda ise “Gerekirse olur.” açıklamasını yaptı. 



PCR testi artık ücretli olacak 

Ülkede şimdiye kadar PCR testleri bedavaydı fakat sonbahar döneminden itibaren bunlar da ücretli olacak. Fakat tıbbi reçete olarak yazılan testlerden ücret alınamayacak. 

Fransa’da sağlık kartının kullanımı da genişletiliyor. Ülkede 12 yaşından büyük herkesin 21 Temmuz 2021 tarihinden itibaren sağlık kartı taşıması zorunlu olacak. Sağlık kartı bulunmayanlar kültür, eğlence mekanlarına giriş yapamayacak. Bu kartı kullanmayan kişiler Ağustos 2021’den itibaren ise toplu taşımaya, kafeye, restorana ve hastanelere giriş yapamayacak. 

Yorumlar (0)