Fransa’da, siyahi vekile ırkçı mektup: 'Sizler, doğanın bir hatasısınız'

Fransa’da, siyahi milletvekili P. Anato'ya yollanan ırkçı mektupta, “Fransa’ya hiçbir katkı sunmadan ülkenin avantajlarının tadını çıkarıyorsunuz” sözleri kullanıldı.

DÜNYA 21.12.2021, 17:45 22.12.2021, 13:17
Fransa’da, siyahi vekile ırkçı mektup: 'Sizler, doğanın bir hatasısınız'

Fransa'da iktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi üyesi siyahi milletvekili Anato, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, kendisini bu sabah dehşete düşüren ırkçı mektup aldığını ve ölüm tehdidiyle mektubun sona erdiğini aktardı.

“Ülkenin tadını çıkarıyorsunuz”

Kendisini, hiçbir tehdidin yolundan geri döndüremeyeceğini belirten Anato, mektupla ilişkili olarak suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Milletvekili Anato'nun yayınladığı mektupta, şu sözler yer aldı:

"Senin de bir parçası olduğun siyahiler, doğanın bir hatası ve Cumhuriyetimiz ve ülkemiz için bir utanç. Beyni ruhu olmayan, gelişmemiş ve işe yaramaz insanlarsınız. Ülkemizin temsili için zencilere hiçbir ihtiyacımız yok. Diktatör Cumhurbaşkanımız sebebiyle birçok zenci, Fransa'da güce ulaşıp güzel ülkemizi bozuyorlar. Fransa’ya hiçbir katkı vermeden ülkenin avantajlarının tadını çıkarıyorsunuz. Bu ülkeden, sizi yok etmek için ne gerekiyorsa yapacağımızı siz de bilin.  2022 yılında, sen ve senin gibi aptal arkadaşların kendinizi asla temsil edemeyeceksiniz. Fransa’yı bozan, nüfusumuzu siyahlaştıran ve kirleten bu yönetim artık çok oldu. Biz iktidarı mutlaka geri alacağız. Ormanlarınıza dönün veya gün sayın, sizin hakkınızdan bir gün geleceğiz. Size ölüm."

Seçimden önce İslamofobik ve ırkçı söylemler arttı

Nisan 2022'de Fransa’da yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminden önce aşırı sağcı siyasetçilerin etkisiyle birlikte politika ve siyasette, İslamofobik ve ırkçı söylemlerde artış yaşanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Macron'un adaylığını henüz açıklamadığı seçimlere, sol ve aşırı sağcı adaylar yarışacak.

Yorumlar (0)