Fransa’da aşı karşıtı halk sokaklara indi 

Covid-19 virüsüne karşı tek çözümün dünya genelinde hızla yapılan aşılar olduğunun sık sık dile getirilmesine karşın Fransa’da aşı karşıtı kişiler sokaklara indi. Fransız haber ajanslarından edinilen bilgiye göre protestoya en az 164 bin kişi katıldı. 

DÜNYA 25.07.2021, 08:08 25.07.2021, 08:12
Fransa’da aşı karşıtı halk sokaklara indi 

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsüne karşı en etkili silahın ve tek çözümün dünya genelinde hızlı aşılama olduğu uzmanlar tarafından sık sık dile getirilirken milyonlarca kişi ise aşı içerisindeki maddelerin sağlık açısından zararlı olduğunu belirterek aşı olmaya karşı çıkıyor. 



Salgının Fransa’da hızlı şekilde önlenebilmesi amacıyla bazı meslek grupları için aşı zorunluluğu getirilmesinin ve insanların artık Covid-19 aşı kartına sahip olacağının bildirilmesinin ardından ise aşı karşıtı halk, sokaklara döküldü. 



Başkent Paris’te başlayan ve şehrin 174 noktasında düzenlenen protestolarda Fransız kaynaklara göre en az 164 kişi yer aldı.  



Meşhur “sarı yelekliler” de sokaklara indi 



“Sarı yelekliler” olarak adlandırılan ve bir dönem Fransa’da büyük protestolar sergileyen grup de Paris’te aşı karşıtlarına destek verdi. Bastille meydanında binlerce kişi, “Macron, kartını istemiyoruz.” sloganları attı. “Macron istifa” sözlerinin de duyulduğu eylemde Fransa ulusal marşı sık sık okundu. 



Polis yine orantısız güç kullandı 



Jandarma ve polis, göstericilere karşı tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanmaktan geri kalmadı. Yaralanan bir polis memurunun sedye ile ambulansa taşındığını görüntüleyen bir Türk muhabire ise polisin attığı gaz kapsüllerinden biri isabet etti. Türk muhabir, hafif yara ile olayı atlattı. 



9 kişi gözaltına alındı 



Sarı yelekliler, olay yerinde bulunan muhabirleri ve kameramanları, gerçeği yansıtmadıkları ve durumu manipüle ettikleri gerekçesiyle eleştirdi. İçişleri Bakanı Gerard Darmanin ise Paris’te 9 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 







Yorumlar (0)