Fransa: "Yüzyılın Anlaşmasını" inceleyeceğiz

Fransa, ABD Başkanı Donald Trump'ın "sözde Orta Doğu barış planını" inceleyeceklerini duyurdu.

DÜNYA 29.01.2020, 15:18
Fransa: "Yüzyılın Anlaşmasını" inceleyeceğiz

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını ve "Yüzyılın Anlaşmasını" dikkatle inceleyeceklerini bildirdi. 

"İki devletli çözüm" vurgusu

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, Amerika'nın 80 sayfalık sözde Orta Doğu barış planına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, "Fransa, Başkan Trump'ın çabalarını memnuniyetle karşılıyor ve açıkladığı barış planını dikkatle inceleyecek." ifadelerini kullanarek, ülkesinin uluslararası hukuka uygun şekilde iki devletli çözümün, Orta Doğu'da adil ve kalıcı barışın sağlanması için gerekli olduğuna inandığını belirtti. 

Amerika ve Avrupalı ortaklarıyla bu bağlamda hareket edeceklerine vurgu yapan Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, İsrailliler ve Filistinlilerin meşru taleplerine saygı gösterildiği konusunda dikkatli olacaklarını kaydetti.

Donald Trump'ın sözde barış planı 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna duyurmuştu.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu ileri sürmüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise planı "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" diye nitelendirmişti.

Yorumlar (0)