Fransa yine karıştı: Paris yanıyor...

Fransa’da çok sayıda kişi, 'Sarı Yelekliler' hareketinin 3. yıl dönümünde gösteri düzenledi.

DÜNYA 21.11.2021, 01:33
Fransa yine karıştı: Paris yanıyor...

Ülkede 2018 yılında akaryakıta gelen zamların ardından başlayan ve Cumhurbaşkanı Macron’un istifasının istenmesine kadar uzanan 'Sarı Yelekliler' hareketinin 3. yıl dönümü sebebiyle çok sayıda kişi tarafından Paris’te gösteri düzenlendi. Gösteriler esnasında kamu personeline hakaretten 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Başkent sokaklarında iktidar karşıtı sloganlar

Gösteriler sırasında düşük emekli aylığını, vergileri ve halkın problemlerinden bihaber siyasetçileri eleştiren göstericiler, sık sık iktidar karşıtı sloganlar attı. Hareketin sembolik figürlerinden biri olan Jerome Rodrigues’e ek olarak hareketin ilk dönemlerinden beri gösterilere iştirak eden Marie Huguet'in de göstericiler arasında olduğu görüldü.

"Emeklilere destek vermediler"

"Sarı Yelekliler'in galip geleceğini bildiğimiz için bugün buradayız." sözlerini sarf eden Huguet, Fransa'nın, dünyanın en fazla vergilendirilen ülkesi olduğunu kaydederek, Fransız politikacıları halkın problemlerini bilmemekle itham etti. Ayda 1000 avrodan düşük emekli aylığı alan arkadaşı Georgette ile beraber protestoya iştirak eden Huguet, "Emekli insanları düşürdükleri şu hale bakın. Bize söz verdikleri 100 avro destek de yalan çıktı." ifadelerini kullandı. 



Tansiyon arttı

Gösteriler esnasında başkentin 13'ün bölgesinde yer alan Place d'Italie'de güvenlik güçleri ile protestocular arasında tansiyon artarken, güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahalede bulundu.



























































Yorumlar (0)