Fransa vatandaşlık talebini 'Türkiye'ye bağlılık' gerekçesiyle reddetti!

Şerife Büyük isimli uzun zamandır Fransa'da yaşayan kişinin vatandaşlık başvurusu eşi Murat Büyük'ün 'Türkiye'ye siyasi bağlılığı' gerekçe edilerek reddedildi.

DÜNYA 01.02.2020, 19:22
Fransa vatandaşlık talebini 'Türkiye'ye bağlılık' gerekçesiyle reddetti!

Fransa Dole'de yaşayan Murat Büyük'ün eşinin vatandaşlık başvurusu, Büyük'ün 'Türkiye'ye siyasi bağlılığı' sebebiyle reddedildi.

İçişleri Bakanlığınca Büyük'e gönderilen mektupta, "Bilindiği gibi, eşiniz Murat Büyük'ün asıl ülkesine olan siyasi bağlılığı nedeniyle ülkemize ve kurumlarına sadakati garanti edilmemektedir. Murat Büyük'ün eşi olarak onunla ortak bir yaşam alanınız var, onun dolaylı olarak desteklediğiniz siyasi bağlılığını inkar edemezsiniz. Bu şartlarda talebinizin olumlu karşılanması uygun görülmemektedir." denildi.

Murat Büyük 43 yıldır Fransa'da yaşadığını söyleyerek "Çok büyük bir adaletsizlik. Fransa, eşimin benim hakkımda suç duyurusunda bulunmasını mı bekliyordu? Çok skandal bir karar." ifadelerini kullandı.

Çevresindeki kişilerin Fransız vatandaşlığı talebinin reddedilmesine tepki gösteren Büyük, "Türk olduğumuz için bunlar oluyor. Eşim Türkiye'yi inkar edemeyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sempatisinin olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.

Büyük, ülkede ifade özgürlüğünün kısıtlandığını dile getirdi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, geçen hafta Murat Büyük'ün vatandaşlık başvurusunu kabul etmemişti. Bakanlık tarafından Büyük'e gönderilen mektupta, "Fransız vatandaşlığı başvurunuz reddedilmiştir. Asıl ülkenize olan siyasi bağlılığınız açıktır, ülkemize ve kurumlarına sadakatiniz garanti edilmemektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar (0)