Fransa sömürgesinin derdine düştü

Lübnan'ın felaket noktasına gelmesinde sömürgeci rolüyle önemli sorumluluğu bulunan Fransa, "Lübnan'ın yok olma riski" bulunduğunu belirterek kaygılı olduklarını iddia ediyor.

DÜNYA 27.08.2020, 16:58
Fransa sömürgesinin derdine düştü

Lübnan'da acil şekilde yeni hükümetin kurulması ve reformların hayata geçirilmesinin şart olduğunu kaydeden Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, bugün Lübnan'ın ortadan kaybolma riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

RTL radyosunda Lübnan'a dair açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Lübnan'da halkın yarısının fakir olduğunu ve ülkede ağır bir ekonomik krizin sürdüğünü belirterek, Lübnan'da acil şekilde hükümetin kurulması ve reformların hayata geçirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Bugün Lübnan'ın ortadan kaybolma riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Derhal gerekli tedbirler alınmalı." diye konuştu.

Beyrut Limanı'ndaki büyük patlama!

Lübnan'ın başkeni Beyrut'ta bulunan ve başkentin ismini taşıyan Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020 tarihinde 2750 ton amonyum nitrat ile yüklü miktarda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama yaşanmıştı.

6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki 12 numaralı depoda tutulan 2750 ton amonyum nitratın yol açtığını belirten Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamada 182 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 6000 kişinin yaralandığını, onlarca insanın ise kayıp olduğunu duyurmuştu.

Lübnan'da resmi makamların, patlamaya saldırı değil "ihmal"in yol açtığını açıklaması, Lübnanlıların sokağa dökülmesine yol açmıştı.

Protesto gösterileri neticesinde 10 Ağustos'ta Lübnan Başbakanı Hassan Diyab hükümeti istifa etmişti.

Yorumlar (0)