Fransa ile Taliban arasında Kabil ve Doha'da görüşme

Fransız yetkililerin,  Afganistan'ın başkenti Kabil ve  Katar'ın başkenti Doha’da Taliban'ın yöneticileriyle bir araya geldiği açıklandı. 

DÜNYA 28.08.2021, 08:36 29.08.2021, 09:37
Fransa ile Taliban arasında Kabil ve Doha'da görüşme

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinden sonra, yeni kurulacak hükümetin uluslararası meşuiyeti tartışma konusu olurken pek çok ülke yeni temaslar kurmaya başladı.

Fransızlar da Taliban’la görüştü

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, Kabil ve Doha’da Fransız yetkililerin, Afganistan'dan tahliyelerin kolaylaşması amacıyla Taliban'ın yöneticileriyle temaslar kurduğu açıklandı.

Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, Twitter hesabından bir açıklama yaparak, Taliban'ın Siyasi Bürosundan Şer Muhammed Abbas Stanikzay'ın yönetimindeki delegasyon ile Fransa'nın Kabil eski Büyükelçisi François Richier'in başkanlığındaki Fransız delegasyonunun dün Doha kentinde bir araya geldiğini duyurdu.

Siyasi problemler görüşüldü

Şahin, iki taraf arasında yapılan görüşmede Kabil Havalimanı’ndanki durum ile Afganistan'ın siyasi problemlerinin detaylı bir şekilde görüşüldüğünü dile getirdi.

Afganistan'dan tahliye operasyonlarını tamamlayan Fransa, şu ana kadar Afganistan’dan 100'ün üzerinde Fransız ve 2 bin 500'ü aşkın Afgan'ı getirdi.

Yorumlar (0)