Fransa ile İngiltere'den, Rusya ve Esed'e kınama!

Fransa ve İngiltere, İdlib'de "gerginliği azaltma konusunda verdiği taahhütleri" yerine getirmemesinden dolayı Esed rejimini ve Rusya'yı kınadı.

DÜNYA 28.02.2020, 18:22 28.02.2020, 19:24
Fransa ile İngiltere'den, Rusya ve Esed'e kınama!

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştüğünü aktardı.

"Suriye'nin kuzeybatısında dün Türk güçlerine yönelik yapılan saldırının ardından (Mevlüt) Çavuşoğlu'na başsağlığı dileklerimi ilettim ve Fransa'nın Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu söyledim." diyen Le Drian, Esed rejimini ve Rusya'yı kınadı.

Le Drian, "Fransa'nın Suriye rejimi ve Rusya'ya, Suriye'nin kuzeybatısında saldırılara son vermesi, uluslararası insani hukuk kapsamında yükümlülüklerini yerine getirmesi ve 2018'in sonbaharında ateşkesin sağlanmasına yönelik anlaşmaya geri dönmesi gerektiği yönündeki çağrılarımı yineledim." ifadelerini kullandı.

İngiltere: "Rusya, pervasız ve acımasız"

İngiltere de Türkiye'nin bölgede acil ve kalıcı ateşkes sağlanması yönündeki çabalarını desteklediğini kaydetti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, yazılı açıklamasında, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin İdlib'de acil ve kalıcı bir ateşkesi müzakere etme çabalarını destekliyoruz. Dünkü olaylar, sadece Suriye rejiminin ve Rusya'nın İdlib'de yürüttüğü saldırının pervasız ve acımasız doğasını teyit etti." ifadelerini kullandı.

Raab, "Ay başında açıklanan yeni yaptırımlar temelinde, bu suçlara son verilene kadar bu baskıyı daha da artırmak için uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)