Fransa'dan itiraf: Türkiye, Avrupa ülkelerinin yapamadığını yaptı!

Ouest France gazetesi, Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesinin yapamadığını yapıp, tüm kişisel veri koruma kanunlarına uyarak koronavirüs mobil takip uygulamasını başlattığını bildirdi. 

DÜNYA 10.04.2020, 15:54 10.04.2020, 16:15
Fransa'dan itiraf: Türkiye, Avrupa ülkelerinin yapamadığını yaptı!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Pandemi İzolasyon Takip Projesi'ni başlattı. Böylece koronavirüs hastalarının izlenmesi ve gerektiği zaman uyarılabilmesi için önemli bir adım atılmış oldu. 

Söz konusu sistemle izolasyon kuralına riayet etmeyenler uyarılacak. Evde karantinada olması gereken kişiler, evlerinden ayrılırlarsa telefonlarına uyarı mesajı gelecek. Kuralları ihlâl etmeyi sürdürenlerin durumu ilgili emniyet birimlerine iletilecek, ardından gerekli idari tedbir ve yaptırım uygulanması sağlanacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı, evde izolasyonda olanların izleneceği bu sistem dâhilinde ulaşılan verilerin, koronavirüsle mücadele dışında hiçbir şekilde kullanılmayacağını ve koronavirüs tehlikesi sonlandığı zaman imha edileceğini kaydederken, uygulamanın kişisel verileri koruma kanununa tamamen uyduğunu bildirdi. 

Bunun üzerine Fransız basını, Türkiye'nin Pandemi İzolasyon Takip Projesi'ne övgü yağdırdı. 

Ouest France gazetesi, Türkiye’nin koronavirüs takip sistemini hayata geçirdiğini belirtirken, henüz pek çok Avrupa ülkesinin böyle bir sistemi yalnızca "düşünme" aşamasında olduğunu vurguladı. 

Gazetenin haberinde, "Avrupa ülkeleri, daha 'Gizlilik kuralını ihlal etmeksizin bir mobil takip sistemini nasıl kurabiliriz'in cevabını ararken Türkiye, tüm kişisel veri koruma kanunlarına uyarak hasta takip sistemini başlattı." denildi.
 

Yorumlar (0)